AcasăŞtiri20134 Martie: Sărbătoarea Scout la Centrul „Don Orione” din Oradea

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Sărbătoarea Scout la Centrul „Don Orione” din Oradea

Sărbătoarea Scout la Centrul „Don Orione” din Oradea

Pe 22 februarie, în fiecare an, se comemorează ziua lui Baden Powell, fondatorul Scoutismului. Din motive organizative „Comunitatea Scoutiştilor Orinini” a marcat acest moment în 2 martie prin mai multe activităţi. Aproximativ 150 de copii şi tineri cercetaşi cu vârste cuprinse între 5 şi 25 de ani au dorit să fie împreună pentru a sărbători.
La acest eveniment am avut bucuria şi onoarea să avem câţivă invitaţi de seamă: mai întâi un grup de tineri de la „Cercetaşii României”; un reprezentant al grupului scout din Italia „Oderzzo 1” în persoana Elenei; apoi un preot italian, Don Aurelio, responsabil cu misiunile din cadrul Congregaţiei „Don Orione” şi nu în cele din urmă pe păstorul nostru, Preasfinţitul Virgil Bercea.
Sărbătoarea a început în jurul orei 12.00 şi după un scurt moment de prezentare şi cunoaştere cu toţii am participat la un „joc mare” care s-a desfăşurat atât în Centrul Don Orione cât şi în cartierul Ioşia. Am fost împărţi în mai multe echipe şi fiecare a parcurs un traseu de-a lungul căruia trebuia să treacă anumite probe fizice, de îndemânare şi de cunoştinţe scout. În jurul orei 15.30, osteniţi de probe, ne-am adunat cu toţii în sala de sport a Centrului Don Orione unde, bucătarii ne-au servit cu tradiţionala „pastasciuta” şi alte bunătăţi.
Momentul culminant al acestei zile a fost depunerea „promisiunii scout”, un angajament prin care 14 persoane şi-au propus că se vor strădui să facă totul cum vor putea mai bine, că îşi vor pune calităţile în slujba celorlaţi şi vor respecta legile scout. Pentru prima dată în istoria grupului nostru, cei care au făcut promisiunea au avut onoarea să primescă cravata scout de la un episcop, în persoana Presfinţitului Virgil Bercea şi de la un preot italian, Don Aurelio.
Un alt eveniment, de asemenea în premieră pentru noi, a fost cel în care câţiva dintre membrii mai vechi din grup au făcut aşa numita „Partenza”, adică retragerea dintre membrii activi ai grupului deoarece au ajuns la maturitatea drumului de formare scout şi de acum încolo, vor încerca să trăiască în spiritul scout viaţa lor cotodiană.
Sărbătoare a fost încheiată cu premierea echipelor câştigătoare de la jocul mare şi de asemena au fost premiate câteva persoane care s-au remarcat prin trăirea spiritului cercetăşesc de-a lungul activităţilor şi evenimentelor din comunitate. La final, am încheiat evenimentul cu rugăciunea „Tatăl Nostru”, iar PS Virgil ne-a dăruit binecuvântarea sa, urându-ne să trăim viaţa noastră în prietenie cu Dumnezeu şi cu fraţii noştri, şi străduindu-ne să facem din acestă lume un loc mai bun, în care să trăim în armonie cu ceilalţi şi cu creaţia.
Pr. Mihai Fechetă

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Obiecte bisericeşti reprezentative pentru trei secole, la Oradea - Expoziţia „Tezaur Episcopia Tulcii” » Titlu: 27275.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Obiecte bisericeşti reprezentative pentru trei secole, la Oradea - Expoziţia „Tezaur Episcopia Tulcii”
Titlu: 27275.jpg