AcasăŞtiri20132 Martie: Comunicat de presă: 3 martie 2013 - Ziua europeană şi internaţională pentru duminica fără muncă

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Comunicat de presă: 3 martie 2013 - Ziua europeană şi internaţională pentru duminica fără muncă

Episcopia Română Unită cu Roma Greco-Catolică de Oradea se alătură apelului Alienţei Europene pentru protejarea Duminicii în ceea ce priveşte problema gravă şi din ce în ce mai răspândită a muncii duminicale, care este contrară nu doar perceptelor creştine care văd în a 7-a zi a săptămânii ziua dedicată Domnului ci şi istoriei Europene.
Facem un apel către toţi oamenii de bună credinţă implicaţi în structurile politice locale, naţionale şi europene să sprijine, prin toate mijloacele legale posibile, oprirea acestei realităţi inacceptabile care este munca în ziua de duminică, precum şi toate situaţiile de nedreptate socială, privitoare la timpul de muncă, contra celor care muncesc.
Duminica nu este doar o zi de odihnă ci este şi ziua fundamentală în care familia se reuneşte şi trăieşte pe deplin bucuria de a sta împreună. Munca duminica minează instituţia familiei şi implicit bazele solide ale societăţii.
Criza economică actuală afectează mult nivelul de trai al populaţiei dar nu poate deveni o scuză pentru a munci duminica, lucru pe care ar trebui să îl înţeleagă şi federaţiile patronale şi clasa politică naţională şi europeană.
Dumnezeu să binecuvânteze pe toţi cei care în ziua de 3 martie 2013, Ziua europeană şi internaţională pentru duminica fără muncă, vor participa la momente de rugăciune şi la diferite iniţiative civice pentru stoparea acestei realităţi dăunătoare familiei şi societăţii care este munca duminicală.
Site-ul Alienţei Europene pentru protejarea Duminicii
http://www.europeansundayalliance.eu/site/4marchcampaign
Biroul de presă

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Comemorarea lui Samuil Vulcan » Titlu: 27268.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Comemorarea lui Samuil Vulcan
Titlu: 27268.jpg