AcasăŞtiri201317 Februarie: „Planul lui Dumnezeu pentru căsătorie şi familie” - întrunire spirituală interconfesională

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

„Planul lui Dumnezeu pentru căsătorie şi familie” - întrunire spirituală interconfesională

„Planul lui Dumnezeu pentru căsătorie şi familie” - întrunire spirituală interconfesională

Sâmbătă, 9 februarie 2013, începând cu orele 11.00 a avut loc în Aula Magna a Seminarului Teologic Greco-Catolic din Oradea o întâlnire spirituală pe tema „Planul lui Dumnezeu pentru căsătorie şi familie”. Întrunirea a fost organizată în cadrul proiectului „Săptămâna căsătoriei” – proiect internaţional care se derulează în perioada 7-14 februarie în fiecare an – de către grupul interconfesional de lucru din Oradea, care în acest an a fost desemnat ca promotor şi coordonator al proiectului.
Coordonatorul spiritual al întrunirii, pr. Coriolan Mureşan, a conceput această întrunire pe două coordonate:
- prezentarea temei căsătoriei din perspectiva Exortaţiei Apostolice „Familiaris Consortio” a Fericitului Ioan Paul al II-lea;
- dezbatere privind evenimentele din lume (făcând referire la evenimentele din Franţa), dar şi evenimente din comunităţile ecleziale de unde sunt cei prezenţi, precum şi evenimente concrete din viaţa personală de familie.
În cuvântul de început părintele Coriolan a subliniat faptul că transformările ample, rapide şi profunde ale societăţii şi culturii au afectat familia din zilele noastre. Motiv pentru care Biserica a găsit de cuviinţă să vină în sprijinul familiilor, dar în special al tinerilor care sunt gata de a începe drumul spre căsătorie şi viaţa de familie pentru a le deshide noi orizonturi, ajutându-i să înţeleagă importanţa vieţii de cuplu şi responsabilităţile pe care le au ca familie.
„Familia devine, atunci când este bine clădită, prima şcoală a virtuţilor sociale de care nicio societate nu se poate lipsi. În lumina acestor idei ce părere aveţi despre dorinţa Guvernului din Franţa de a legaliza căsătoria între persoane de acelaşi sex?”, a spus în încheiere părintele Mureşan trecând astfel la punctul doi al întâlnirii şi provocând auditoriul la luări de cuvânt.
Au luat cuvântul d-nul Nicolae Horgoş– reprezentant din partea Catedralei Greco-Catolice ”Sf. Nicolae”, d-na Ileana Bodi– din partea bisericii ortodoxe, d-na Erica Hamza– consilier pe probleme spirituale în biserica penticostală, d-na Othilia Groza – din partea Ordinului Franciscan Terţiar de la Mănăstirea „Maica Domnului” din Oradea.
Fiecare dintre vorbitori şi-au exprimat punctul de vedere referitor la importanţa familiei în societate ca promotor al valorilor morale şi spirituale. Copilul trebuie să înveţe din familie să se roage, să meargă la biserică împreună cu părinţii, să respecte şi să iubească pe Dumnezeu, biserica şi pe aproapele – au mai arătat vorbitorii.
D-nul Nicolae Horgoş şi d-na Ileana Bodi au recitat poezii cu temă religioasă.
Prezent la acest eveniment, d-nul prof. Psiholog Alin Creţu, a prezentat o interesantă psiho-dramă referitoare la tematica căsătoriei.
D-na Mioriţa Săteanu, preşedinta Uniunii Femeilor din jud. Bihor a amintit că în data de 1 Martie este Ziua Mondială de rugăciune interconfesională, Sfânta Liturgie este pregătită în acest an de către femeile din Franţa şi va fi susţinută de către toate cultele.
În data de 23 martie va avea loc „Marşul pentru viaţă” care se desfăşoară în mai multe oraşe din ţară şi care are ca scop lupta împotriva avorturilor.
În încheiere d-na Mioriţa Săteanu a mulţumit Domnului pentru că a făcut posibilă această întâlnire spirituală, părintelui Coriolan Mureşan pentru frumoasele cuvinte de învăţătură, precum şi tuturor celor prezenţi pentru participare.
Sanda Ulici

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Sfinţirea Bisericii din Becheni-Chisău » Titlu: 27237.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Sfinţirea Bisericii din Becheni-Chisău
Titlu: 27237.jpg