AcasăŞtiri201313 Februarie: Ziua Bolnavului celebrată la Mănăstirea franciscană „Maica Domnului” din Oradea

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Ziua Bolnavului celebrată la Mănăstirea franciscană „Maica Domnului” din Oradea

Ziua Bolnavului celebrată la Mănăstirea franciscană „Maica Domnului” din Oradea

Pentru a veni în întâmpinarea celor suferinzi, bolnavi şi bătrâni - credincioşii, tinerii şi preoţii de la Mănăstirea Franciscană „Maica Domnului” din Oradea s-au unit în rugăciune în cadrul Sfintei Liturghii de luni 11 februarie 2013, sub deviza “Mergi şi fă şi tu la fel“ ( Lc.17,19) inspirată din Mesajul Sfântului Părinte Papa Benedict al XVI-lea cu ocazia zilei Mondiale a Bolnavului.
Această aniversare a fost instituită în anul 1992 de către Fericitul Papă Ioan Paul al II-lea, şi se leagă de comemorarea Sfintei Fecioare Maria de la Lourdes.
Ca şi anul trecut Ziua Mondială a Bolnavului a fost sărbătorită şi în acest an într-un mod cu totul special. Împreună cu credincioşii, veniţi în număr mare la sărbătoare, au fost prezente şi persoane care din cauza problemelor de sănătate nu pot participa în mod regulat la serviciile religioase.
Programul a debutat obişnuit de la orele 17.00 cu Sf. Liturghie în cadrul căreia pr. paroh Mihai Vătămănelu a dat citire Mesajului Sfântului Părinte Papa Benedict al XVI-lea cu ocazia Zilei Mondiale a Bolnavului. Sfânta Liturghie a fost celebrata de pr. Mihai Blăjuţ, de pr. Paroh, de pr. Ionuţ Ichim, pr. Alexandru Chivari şi pr. Gabriel Vana, iar cântările au fost însufleţite de corul de tinere ai parohiei.
După terminarea Sfintei Liturghii a urmat un moment de rugăciune în cinstea Maicii Domnului de la Lourdes care a continuat apoi cu stropirea cu apă sfinţită a bolnavilor şi a credincioşilor prezenţi, cu rugăciuni pentru vindecarea bolnavilor şi s-a încheiat cu sfânta ungere, timp în care toţi au recitat rugăciunea Sfântului Rozariu şi au cântat cântece sfinte în cinstea Sfintei Fecioare Maria de la Lourdes.
Programul serii s-a încheiat cu o agapă fraternă oferită de pr. Paroh împreună cu credincioşii din grupul Terţiarilor Franciscani şi Apostolatul familiilor.
A fost o seară plină de evlavie, emoţie şi dăruire trăită în iubirea pentru aproapele.
Rodica Moş

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Sfinţirea troiţei din Parohia Cizer » Titlu: 27247.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Sfinţirea troiţei din Parohia Cizer
Titlu: 27247.jpg