AcasăŞtiri20094 Octombrie: Sfinţirea Bisericii din Nojorid

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Sfinţirea Bisericii din Nojorid

Sfinţirea Bisericii din Nojorid

Duminică, 4 octombrie 2009, a fost o zi binecuvântată de Dumnezeu pentru comunitatea greco-catolică din Nojorid, jud. Bihor, întrucât a fost sfinţită noua biserică din localitate.
La eveniment au dorit să participe numeroşi credincioşi din Nojorid, dar şi din localităţile învecinate, oficialităţi locale şi judeţene.
Preasfinţitul Virgil Bercea a fost întâmpinat în faţa primăriei de către domnul primar Mircea Crainic, de un grup de copii care i-au oferit flori, precum şi de către părintele paroh Hava Lucian împreună cu 18 preoţi din protopopiatele Beiuş, Margita, Holod şi Oradea.
După sfinţirea Bisericii, în cuvântul său de învăţătură, Preasfinţitul Virgil, referindu-se la Evanghelia zilei a spus: „Ce mare lucru este iubirea! O definiţie mai frumoasă a iubirii decât cea a Sfântului Apostol Pavel nu există. Sfântul Apostol Pavel le scrie corintenilor acest imn al dragostei: Dragostea este răbdătoare, binevoitoare, nu pizmuieşte, nu se laudă, nu se trufeşte şi toate le nădăjduieşte. Dragostea nicicând nu încetează. Trebuie să vedem în noi cât de multă dragoste avem faţă de ceilalţi”.
În continuare, făcând referire la sfinţirea lăcaşului de cult, Preasfinţia Sa a adăugat: „Astăzi este un moment deosebit pentru comunitatea din Nojorid. În urmă cu câţiva ani am pus piatra de temelie a acestui edificiu. Am primit un sprijin deosebit din partea autorităţilor locale. Domnul primar a reuşit să înţeleagă problema şi să găsească o soluţie. Trebuie, însă, să vă mulţumim în primul rând dumneavoastră, dragilor noştri credincioşi din Nojorid, fără de care nu am fi reuşit să finalizăm acest sfânt lăcaş”.
La rândul său, părintele paroh Hava Lucian a mulţumit Bunului Dumnezeu şi tuturor celor care au contribuit la finalizarea lucrărilor. În acelaşi timp, a mulţumit Preasfinţitului Virgil pentru ajutorul acordat, precum şi părintelui Ioan Erdeli care a avut un rol deosebit la înfiinţarea acestei parohii.
La finalul Sfintei Liturghii, părintele paroh Hava Lucian a primit din partea Preasfinţitului Virgil crucea pectorală pentru meritele deosebite pe care le-a avut în administrarea parohiei şi finalizarea Bisericii.
După intrarea în legalitate, o bună perioadă de timp sfintele slujbe s-au desfăşurat într-un spaţiu pus la dispoziţie de către primărie.
Prin grija comunităţii locale, toţi cei prezenţi au fost invitaţi la o agapă frăţească.
Biroul de presă

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Comunicatul final al celei de-a XXI-a Întâlnire a Episcopilor Orientali din Europa » Titlu: 26283.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Comunicatul final al celei de-a XXI-a Întâlnire a Episcopilor Orientali din Europa
Titlu: 26283.jpg