AcasăŞtiri20133 Februarie: Noaptea de Veghe la Mănăstirea Franciscană ‘Maica Domnului’ din Oradea

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Noaptea de Veghe la Mănăstirea Franciscană ‘Maica Domnului’ din Oradea

Noaptea de Veghe la Mănăstirea Franciscană ‘Maica Domnului’ din Oradea

Vineri 25 ianuarie 2013 a avut loc “Noaptea de Veghe” la Mănăstirea Franciscană ‘Maica Domnului’ din Oradea.
La acest eveniment spiritual au luat parte credincioşi şi persoane consacrate aparţinând diferitelor culte religioase, din întreaga ţară, respectiv: Oradea, Reghin, Satu Mare, Baia Mare, Zalău, Şimleu, Bucureşti, Cluj, Dej, Timişoara, Târgu Mureş, Târgu Lăpuş, Brăila, ş.a.
Programul a decurs conform stabilirii prevăzute: Sf. Liturhie Greco-Catolică de deschidere a fost celebrată de PS Virgil Bercea, împreună cu un sobor de preoţi greco-catolici şi romano-catolici, dintre care: pr. Paroh Mihai Vătămănelu, pr. Ionut Ichim,
pr. Adrian Podar, pr. Emil Ghiurcă, pr. Ioan Aciu, pr. Sorin Crăciun, pr. Daniel Bertean, pr. Iosif Mihăeş, şi alţii.
În cuvântul de învăţătură pe care l-a ţinut, PS Virgil a vorbit despre nestatornicirea bogăţiilor acestei lumi.
A urmat apoi Binecuvântarea Euharistică, celebratp de pr. Adrian Podar. Rugăciunea Sfântului Rozariu a fost animată de către grupurile de copii şi tineri din parohie: ‘Allegria’ şi ‘Dominic Savio’ şi ulterior, s-a celebrat Paraclisul Maicii Domnului de către pr. Crăciun Sorin.
D-na Maria Hetco a prezentat comunitatea Terţiarilor Franciscani din cadrul parohiei, după care a urmat un moment de evanghelizare a familiilor de către Părintele paroh, Mihai Vătămănelu, şi proiectarea unui film, reprezentând mesajul Papei de la “Întâlnirea Mondială a Familiilor de la Milano”, 2012, tradus de sr. Ligia Man.
Sfânta Liturghie romano-catolică a fost celebrată de părintele paroh de la parohia Cetate Oradea, în predica sa el tratând articolele de credinţă cuprinse în Crezul Apostolic.
A urmat Adoraţia Euharistică tinută de pr. Emil Ghiurcă, însufleţită de corul tinerilor din Parohia Greco-Catolică ‘Regina Păcii’ Timişoara, în care am fost invitaţi să medităm asupra credinţei, având ca exemplu motto-ul cardinalului martir Iuliu Hossu,
‘credinţa noastră este viaţa noastră’. Aceasta a fost precedată de Procesiunea cu Sfùntul Sacrament, desfăşurată în jurul bisericii, după care a urmat o pauză cu o mică agapă pentru participanţi.
Programul a fost reluat prin celebrarea rugăciunii “Calea Sfintei Cruci” oficiată de pr. Aciu Ioan, “Acatistul Maicii Domnului” celebrat de pr. Daniel Bertean de la Zalău şi Sfùnta Liturghie de încheiere, în rit bizantin, la care au concelebrat toţi preoţii prezenţi.
Mulţumiri parohiei gazdă şi tuturor credincioşilor care au luat parte la Noaptea de Rugăciune! Dumnezeu să primească şi să răsplătească această jertfă!
Ştefania Ghiurcă

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Realităţi bihorene şi europene » Titlu: 27292.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Realităţi bihorene şi europene
Titlu: 27292.jpg