AcasăŞtiri201327 Ianuarie: Târgul gastronomic organizat de Liceul Greco-Catolic “Iuliu Maniu” din Oradea

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Târgul gastronomic organizat de Liceul Greco-Catolic “Iuliu Maniu” din Oradea

Târgul gastronomic organizat de Liceul Greco-Catolic “Iuliu Maniu” din Oradea

Câteva sute de elevi au luat parte vineri, 25 ian. a.c., la un târg gastronomic organizat special pentru ei, în sala festivă a Liceului Greco-Catolic "Iuliu Maniu". În schimbul unei sume modice, aceştia au putut să guste din bunătăţi şi să contribuie la dotarea laboratorului de chimie şi la bugetul Consiliului Elevilor.
Pentru că vor să îşi înlocuiască mamele în bucătărie, din pasiune sau pur şi simplu din curiozitate, în jur de 30 de elevi (majoritatea fete) au umplut mesele din sala festivă a Liceului Greco-Catolic "Iuliu Maniu" cu fel de fel de bunătăţi. De la prăjituri şi sandviciuri şi până la chifteluţe sau şniţele, tinerii au arătat că bucătăria românească nu le este străină şi că ştiu să fie uniţi atunci când este nevoie de ei. "Cea de-a XI-a ediţie a Târgului a fost realizată sub îndrumarea doamnelor profesoare Monica Blaga şi Monica Nica şi a directorului adjunct Rodica Mureşan. Elevii au realizat toate aceste bunătăţi cu ajutorul părinţilor, banii strânşi din vânzarea lor (un leu porţia) vor fi folosiţi pentru dotarea laboratorului de chimie şi pentru bugetul Consiliului Elevilor. Următoarea ediţie va fi organizată pe 9 mai, de Ziua Europei", a spus Daniel Cord, vicepreşedintele Consiliului Elevilor.
Bunătăţi de soi
Elevele au avut pentru prima dată ocazia să vadă cât de bune sunt reţetele pe care le-au învăţat de la părinţi sau de la prieteni şi să schimbe cu alte colege păreri cu privire la gătit. "Mâncarea este sigur bună pentru că este reţeta mamei mele şi nu este prima dată când gătesc acest fel de mâncare. Târgul mi se pare o idee bună, mai ales că îl facem în scop caritabil", a spus Alexandra Ştefan, elevă în clasa a XI-a. De aceeaşi părere a fost şi Brigitta Barkoczi, din clasa a IX-a: "Am participat şi la ediţiile precedente pentru că mă pasionează gătitul şi vreau să învăţ să fac mâncare". Una dintre preocupările pe care le-au avut, în mod cert, toate elevele a fost să găsească un numitor comun între aspectul bucatelor şi gustul lor. "Eu am gătit ceva uşor care să fie şi bun, şi să arate şi bine. De obicei, la acest târg se făceau mâncăruri tradiţonale din mai multe ţări, dar este bine şi aşa pentru că sunt o mulţime de bunătăţi româneşti pe care le putem descoperi", a spus Diana Bota, elevă în clasa a IX-a. Târgul a fost "condimentat" cu un spectacol folcloric de muzică şi dans care i-a avut în prim plan pe elevii din clasele IX-XI.
www.crisana.ro

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Sfinţirea Bisericii din Becheni-Chisău » Titlu: 27238.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Sfinţirea Bisericii din Becheni-Chisău
Titlu: 27238.jpg