AcasăŞtiri201325 Ianuarie: Seară de rugăciune ecumenică la Biserica Greco Catolică “Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Zalău

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Seară de rugăciune ecumenică la Biserica Greco Catolică “Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Zalău

Seară de rugăciune ecumenică la Biserica Greco Catolică “Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Zalău

Duminică, 20 ianuarie 2013 , în săptămâna de rugăciune pentru unitatea creştinilor, Parohia Greco-Catolică “Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Zalău i-a invitat la rugăciune -şi în acest an- pe credincioşii şi reprezentanţii mai multor culte creştine din Zalău. Au răspuns acestei invitaţii mai mulţi preoţi: părintele Sővér István de la Parohia Romano-Catolică , pr. Ioan Ghiurco parohul Bisericii Ortodoxe Sf. Vineri şi parintele Oláh Mihai de la Biserica Reformată din cartierul Dumbrava Nord. A mai fost prezent şi pr. Valer Părău – protopop greco-catolic al Zalăului şi paroh al Bisericii “Sfânta Familie”, toţi aceştia alăturându-se celor doi preoţi organizatori ai serii de rugăciune ecumenică, pr. Daniel Bertean şi pr. Simion Mărieş.
Credincioşii, veniţi în număr mare la acest eveniment, s-au unit în rugăciune, pentru a reînnoi, cu ajutorul harului Spiritului Sfânt, angajamentul de a trăi după voinţa Tatălui, spre a împlini rugăciunea Fiului Isus Cristos “Ca toţi să fie una, după cum Tu, Părinte, întru Mine şi Eu întru Tine, aşa şi aceştia în Noi să fie una, ca lumea să creadă că Tu M-ai trimis” (In 17,21).
Programul spiritual, alcătuit din rugăciuni şi cântări religioase specifice acestui eveniment, a început prin cuvântul de bun venit şi o introducere în momentul de rugăciune, rostite de părintele Daniel Bertean, parohul bisericii gazdă. În continuare s-au rostit rugăciuni din ectenia slujbei de Te Deum, apoi o lectură din Profetul Michea (6,6-8) care a revelat celor prezenţi tema generală propusă pentru Octava din acest an “Cu ce mă voi înfăţişa înaintea Domnului?”, lectură urmată de recitarea unui psalm responsorial (Psalmul 86 cu refrenul “întotdeauna voi canta îndurarea Domnului”). Programul a continuat cu proclamarea Evangheliei după Luca (24, 13-35) “Pe drumul Emausului”, după care s-au rostit din nou mai multe rugăciuni pentru unitatea creştinilor, un moment cu o deosebită încărcătură spirituală reprezentâdu-l rostirea Crezului Apostolic. În continuare, invitaţii la celebrarea ecumenică au rostit scurte alocuţiuni prin care au exprimat -în numele cultelor pe care le reprezintă- dorinţa ca toţi creştinii să găsească, punând accentul pe ceea ce ne uneşte, nu pe ceea ce ne deosebeşte, calea potrivită de apropiere şi de refacere a unităţii Bisericii, care este Una şi Sfântă.
Rugăciunile care s-au rostit au fost însoţite de frumoase cântări religioase interpretate de cele două coruri participante: corul Bisericii Reformate Dumbrava Nord şi cel de la Biserica Sfânta Familie.
Programul s-a încheiat cu binecuvântarea finală, după care, într-o atmosferă de autentică fraternitate, toţi cei prezenţi au intonat cântarea “Fraţi creştini din lumea-ntreagă”.
La finalul serii de rugăciune ecumenică, părintele Daniel Bertean a mulţumit reprezentanţilor cultelor creştine ortodox, romano-catolic şi reformat pentru faptul că au răspuns invitaţiei şi s-au rugat împreună cu credincioşii greco-catolici în cadrul Octavei de rugăciune pentru unitatea creştinilor, evenimentul din acest an fiind cu atât mai important şi mai semnificativ cu cât se desfăşoară în Anul Credinţei, proclamat de Sfântul Părinte Papa Benedict al XVI-lea.
Kiss Magdalena

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Câştigătorii concursului „Contribuţii sălăjene la Marea Unire” la Roma » Titlu: 26341.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Câştigătorii concursului „Contribuţii sălăjene la Marea Unire” la Roma
Titlu: 26341.jpg