AcasăŞtiri201319 Ianuarie: Noapte de Rugăciune la Mănăstirea Franciscană din Oradea

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Noapte de Rugăciune la Mănăstirea Franciscană din Oradea

Noapte de Rugăciune la Mănăstirea Franciscană din Oradea

În data de 25 ianuarie, a.c. va avea loc o noapte de rugăciune, aşa-numita ‘Noapte de Veghe’, a 74-a la număr, la intenţia Sfintei Fecioare Maria, pentru obtinerea de haruri de la fiul Său, Isus. Evenimentul se va desfăşura la ‘Mănăstirea Franciscană Maica Domnului’ din Oradea, unde sunt invitaţi toti preoţii şi credincioşii, care doresc să se unească în rugăciune.
‘Noapte de Veghe’ se încadrează în ‘Octava de rugăciune pentru unitatea creştinilor’, desfăşurata anual în perioada 18-25 ianuarie.
Iniţiativa acestor nopţi de rugăciune aparţine a doi preoţi greco-catolici, ca urmare a unui Pelerinaj la Fatima din anul 2000, aceasta concretizându-se în acelaşi an, la 30 octombrie, cu prima ‘Noapte de Veghe’, în Parohia Greco-Catolică ‘Sânandrei’ din Timişoara. Acestea au continuat apoi, de-a lungul anilor, în diverse oraşe din România, odată la fiecare două luni, participând preoţi şi credincioşi catolici, ortodocşi şi chiar pastori şi credincioşi neo-protestanţi din întreaga ţară.
Intenţiile acestei ‘Nopţi de Veghe’ sunt urmatoarele: unitatea creştinilor, dobândirea păcii în inimi, în familii şi în întreaga lume; protejarea vieţii de la concepţie şi până la moartea naturală, şi nu în ultimul rând, ispăşirea păcatelor persoanelor consacrate şi ale lumii întregi, iar pe lângă acestea se adaugă intenţiile personale ale credincioşilor care participă.
Programul ‘Nopţii de Veghe’ va debuta cu Sfânta Liturghie greco-catolică, la orele 17:00, urmată de Binecuvântarea Euharistică şi va continua cu Sfântul Rozariu, începand cu misterele de bucurie, animat de grupul de copii şi tineri, după care va urma Paraclisul Maicii Domnului. În continuare, programul va decurge astfel: la orele 20:30 va fi o prezentare a terţiarilor franciscani cu privire la ordinul, carisma şi activităţile specifice acestora, inclusiv poiectarea unui film cu tematică religioasă, iar ulterior, recitarea misterelor de lumină ale Sfântului Rozariu. La orele 23:00 va avea loc celebrarea Sfintei Liturghii în rit latin, urmată de Adoraţia Euharistică şi Procesiunea cu Sfântul Sacrament în jurul bisericii, după care va urma o pauză. Programul va fi reluat la orele 02:00 cu Rugăciunile Calea Crucii, Acatistul Maicii Domnului şi misterele de durere ale Sfântului Rozariu.
Programul va lua sfârşit la orele 05:00 celebrarea Sfintei Liturghii în rit bizantin.
Această jertfă se va desfăşura cu binecuvantarea PSS Virgil Bercea, şi va fi transmisă în direct de către Radio Maria!
Fie ca această intenţie de rugăciune să-şi ducă la îndeplinire scopul, şi să aibă o continuitate pentru fiecare, în vieţile noastre! Lăudat să fie Isus şi Maria!
Ştefania Ghiurcă

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Parastas la Dijir în memoria Părintelui Mihai Dănilă » Titlu: 25848.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Parastas la Dijir în memoria Părintelui Mihai Dănilă
Titlu: 25848.jpg