AcasăŞtiri200926 Septembrie: Întrunirea arhidiecezană a Reuniunii Mariane din Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Întrunirea arhidiecezană a Reuniunii Mariane din Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică

Întrunirea arhidiecezană a Reuniunii Mariane din Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică

Un eveniment de o deosebită importanţă spirituală şi culturală a avut loc în Episcopia Greco-Catolică de Oradea în perioada 24-26 septembrie.
La Facultatea de Teologie Greco-Catolică, cu binecuvântarea P.S. Virgil Bercea, s-a desfăşurat „Întrunirea arhidiecezană a Reuniunii Mariane”. Au fost prezente delegaţii din toate eparhiile. La rândul ei, Eparhia de Oradea a fost reprezentată de delegaţii din mai multe protopopiate.
În cuvântul său, Preasfinţitul Virgil a menţionat: „Maria este model în rugăciune şi bucurie. Dacă, într-adevăr, Reuniunea Mariană ia modelul Mariei, atunci reuşeşte să se integreze şi să devină în viaţa Bisericii acel aluat care face ca totul să dospească prin rugăciune”.
Reuniunea Mariană este o asociaţie a laicilor din Biserica Catolică, poate cea mai veche (a luat fiinţă la Roma în anul 1563), care se caracterizează printr-o evlavie particulară pentru Sfânta Fecioară Maria, model de credinţă şi rugăciune, model în felul de a gândi şi de a acţiona.
În Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, Reuniunea Mariană există de 95 de ani, din 1914. Prima Reuniune Mariană a fost înfiinţată de Episcopul Demetriu Radu, de preoţii-profesori de la Academia Teologică Greco-Catolică şi de protopopul de Oradea, I. Genţ. În istoria sa de aproape 100 de ani, Reuniunea Mariană din Oradea şi întregul Bihor a fost lumină pentru lume. Sunt numeroase obiectivele Reuniunii Mariane, dar menţionăm că alături de cele spirituale sunt şi altele, cum ar fi formarea adevăratelor caractere cât şi cunoaşterea şi răspândirea culturii creştine.
Azi lumea traversează un deşert spiritual, dar prin Maria putem păstra contactul cu Cerul. Întrunirea arhidiecezană a Reuniunii Mariane de acum şi-a propus „să reînveţe trecutul pentru a înţelege prezentul, pentru a acţiona şi a clădi viitorul”.
Reuniunea Mariană a dovedit şi dovedeşte că are capacitatea de a se adapta timpurilor (mărturie sunt cei aproape 500 de ani de existenţă). În vreme ce lumea îşi schimbă mereu stilul de viaţă şi pierde tot mai mult din umanitate, Reuniunea Mariană rămâne în orizontul existenţei Mariei, apără şi transmite adevărurile de credinţă şi valorile creştine. Este alături de Biserică în efortul de a se împotrivi răului şi a purta binele în lume. Căile prin care toate aceste idealuri înalte Reuniunea Mariană le va realiza, se vor căuta în aceste zile, în efortul comun al celor prezenţi la Întrunirea arhidiecezană.
„Cu blândul Isus, să ne binecuvânteze Fecioara de Sus”
Biroul de Presă

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Întâlnirea familiilor din Protopopiatul Greco-Catolic Şimleu Şilvaniei » Titlu: 27310.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Întâlnirea familiilor din Protopopiatul Greco-Catolic Şimleu Şilvaniei
Titlu: 27310.jpg