AcasăŞtiri201312 Ianuarie: Tineri români, italieni şi maghiari în tabăra de iarnă

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Tineri români, italieni şi maghiari în tabăra de iarnă

Tineri români, italieni şi maghiari în tabăra de iarnă

Optzeci de Cercetaşii români şi italieni, şi cincizeci de tinerii de la Liceele “Don Orione” din Oradea şi “Sfântul Iosif” din Debrecen, Ungaria au fost în tabăra de iarnă.
Tinerii din Comunitatea „Don Orione” după ce au petrecut împreună sărbătorile de Crăciun şi de Anul Nou (Sfintele Liturghii, colidatul prin familii, revelionul alternativ…) au plecat în tradiţionala tabără de iarnă.
Pe 2 ianuarie au urcat la munte tinerii cercetaşi (Noviciat, Clan-Foc, Co.Ca) din „Comunitatea Scoutiştilor Orionini” şi fraţii noştri cercetaşi italieni (Părintele Matteo, Roberto, Elena, Fadil şi Elena Santi) din Oderzo-Veneto. Pe 7 ianuarie au început cercetaşii din grupul Reparto şi în acelaşi timp, dar în altă locaţie, tinerii de la Liceul „Don Orione” şi „Sfântul Iosif” din Debrecen (Ungaria). Taberele s-au desfăşurat la Cabana Sebişel respectiv la pensiunea „Marydor” din Gârda.
Am petrecut zile memorabile în natură, dar mai ales în comuniune cu cercetaşi italieni şi tineri de la Liceul „Sfântul Iosif” din Debrecen. Chiar dacă puţini cunoşteau limba italiană şi maghiară, asta nu a fost un impediment pentru a comunica. Fie că am încercat o română combinată cu italiană, maghiară sau cu engleză, sau fie că ne-am înţeles din priviri, cu toţii am reuşit să ajungem unii în inimile celorlalţi. Sfintele liturghii au fost celebrate de Părintele Matteo şi Părintele Mihai în italiană şi română.
Am avut şi zăpadă, ce-i drept, nu multă, dar nici puţină. Exact cât să se marcheze aceste tabere pentru a o face mai frumoasă. Jocurile în zăpadă şi bătăile cu bulgări au fost nelipsite.
Serile au fost înfrumuseţate prin scenete, jocuri, cântece, momente spirituale şi discuţii pe diverse teme. De neuitat este sloganul „entuziasm” care a însoţit toate activităţile.
Şi ce tabără ar fi fost aceea fără un joc de noapte? Ei bine, chiar dacă am fost cu toţii foarte adormiţi şi chiar dacă nu am fost la fel de „entuziaşti” precum in timpul zilei, ne-am distrat si am alergat până când ne-au lăsat puterile.
Inclusiv jocul „Îngeraşii” a avut un efect pozitiv asupra noastră. Faptul că trebuia sa fim îngeraşul cuiva ne-a făcut să comunicăm mai mult si să ne gândim în permanenţă la nevoile celuilalt mai presus de ale noastre.
Credem că au fost tabere foarte reuşite, iar noi am fost mai respectuoşi şi mai atenţi comparativ cu alte tabere. Totul merge înspre bine. Momentul cel mai greu a fost cel al despărţirii de prietenii noştri cercetaşi din Italia şi tineri liceeni din Debrecen, dar în acelaşi timp având speranţa şi bucuria că ne vom întâlni în tabăra de vară.           
Mulţumim bunului Dumnezeu şi Comunităţii „Don Orione” din Oradea că ne-a dat posibilitatea să trăim încă odată o asemenea aventură. „Întotdeauna fii gata!”
Pr. Mihai Fechetă

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Monumentala lucrare 'Te Deum', de Bruckner, interpretată la Oradea în Festivalul European Music Open » Titlu: 26346.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Monumentala lucrare 'Te Deum', de Bruckner, interpretată la Oradea în Festivalul European Music Open
Titlu: 26346.jpg