AcasăŞtiri201229 Decembrie: Biserica din Sărsig (BH) a fost retrocedată

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Biserica din Sărsig (BH) a fost retrocedată

Biserica din Sărsig (BH) a fost retrocedată

Ieri, 28 decembrie, a.c. a fost o zi istorică pentru comuitatea greco-catolică din Sărsig, care a intrat pentru prima dată, după 64 de ani, în biserica din sat construită de stramoşii lor.
După mai bine de 7 ani de procese pe la Suceava, Bucureşti şi naveta permanentă a dosarelor între Marghita şi Oradea dreptatea a ieşit învingătoare, putându-se celebra din nou Sf. Liturghie greco-catolică în biserică.
În momentul punerii în posesie a bisericii parohiale partea ortodoxă a ales să nu fie prezentă. În lipsa lor, executorul judecătoresc a făcut predarea imobilului părţii greco-catolice, partea ortodoxă fiind anunţată prin afişarea procesului verbal şi al programului religios al parohiei greco-catolice pe uşa exterioară a bisericii.
Ca în fiecare altă parte, Biserica Greco-Catolică propune celebrarea alternativă, refuzată în mod sistematic de Biserica Ortodoxă şi de reprezentanţii ei. Subliniem că nu dorim să scoatem afară din biserică pe credincioşii ortodocşi. Credem că este posibil ca cele două comunităţi (greco-catolică şi ortodoxă) să celebreze alternativ în aceeaşi biserică şi avem atâtea exemple care confirmă acest lucru.
Mulţumim bunului Dumnezeu pentru tăria credinţei. Deşi am fost obligaţi ca timp de 8 ani să celebrăm Sfintele Taine într-o capelă credinţa a rămas puternică şi speranţa intrării în biserică a fost asemenea. Sperăm ca să putem merge în continuare pe calea înţelegerii spre mântuirea sufletului.
Pr. Florin Ghiulai,
Paroh al Parohiei Sărsig

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: COMUNICAT » Titlu: 27308.jpg

Anul: 2018
Eveniment: COMUNICAT
Titlu: 27308.jpg