AcasăŞtiri201219 Decembrie: Reculegere pentru adulţi organizată de BPPL Oradea

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Reculegere pentru adulţi organizată de BPPL Oradea

Reculegere pentru adulţi organizată de BPPL Oradea

În după amiaza zilei de 14 decembrie au avut loc Reculegeri spirituale pentru adulţi organizate de Biroul pastoral eparhial pentru laici (departamentul adulţi) la Seminarul Greco-Catolic “Sfinţii Trei Ierarhi” din Oradea. Au participat laici din Asociaţia generală a românilor uniţi, greco-catolici (AGRU), “Reuniunea Mariană”, Grupul de familii, Terţiarii Franciscani şi Asociaţia “Viaţa ascendentă”, de la diferite parohii din Oradea.
Programul a debutat cu Sfantul Rozar şi Litania Lauretană, continuând cu Sf. Liturghie în Capela Seminarului celebrată de Pr. Paul Popa şi de Pr. Coriolan C. Mureşan de la Biroul Pastoral.
A urmat în Aula Magna conferinţa spirituală ”Să-l primim pe Isus Cristos în inimile noastre” propusă de Pr. Coriolan C. Mureşan pe tema imnurilor Magnificat (Lc 1,46-55), Benedictus (Lc 1,68-69) şi Nunc Dimittis (Lc 2,29-32). S-au subliniat cateva caracteristici comune ale celor trei imnuri din primele doua capitole ale evanghelistului Luca: bucuria motivată de împlinirea promisiunilor şi profeţiilor mesianice, acceptarea deplina a planului de mântuire al lui Dumnezeu pentru umanitate, eliberarea autentică din sclavia tenebrelor, triumful adevăratei dreptăţi.
Cele 3 imnuri îi ajută astăzi pe toti creştinii să inţeleagă bucuria primirii lui Cristos in inimile fiecăruia, acceptând planul de mântuire, de eliberare, de pace şi de dreptate pe care Dumnezeu îl are pentru umanitate. Istoria lumii s-a schimbat radical, tenebrele nu mai au cu adevarat putere asupra noastră, vechile profeţii mesianice s-au împlinit şi toţi creştinii sunt chemaţi să devină servi fideli şi autentici care abandonează aparenţa de bucurie dată de ce este material şi acceptă în mod sincer şi deplin primatul şi centralitatea lui Dumnezeu în propria viaţă. Toţi cei care doresc să fie cu adevărat liberi trebuie să schimbe ceva în propria existenţa, să spună un „da” sincer şi ferm lui Dumnezeu şi să se lase cuprinşi de iubirea Sa plină de îndurare.
George Sârcă şi Paula Mateş de la Colegiul „Sfânta Familie” au susţinut, după conferinţa spirituală, un scurt recital artistic care i-a impresionat profund pe toţi cei prezenţi.
Programul s-a încheiat cu o agapă fraternă în sala Ioan Paul al II-lea, moment în care s-au cântat numeroase colinde tradiţionale româneşti.
Departamentul Adulţi al Biroului Pastoral

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: La Carei a fost dezvelit monumentul realizat în memoria Refugiaţilor români din 1940 » Titlu: 26275.jpg

Anul: 2018
Eveniment: La Carei a fost dezvelit monumentul realizat în memoria Refugiaţilor români din 1940
Titlu: 26275.jpg