AcasăŞtiri201218 Decembrie: Mesajul de condoleanţe transmis de PS Virgil Bercea Părintelui Abate de la Abaţia “Sf. Andrei”, Bruges – Belgia

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Mesajul de condoleanţe transmis de PS Virgil Bercea Părintelui Abate de la Abaţia “Sf. Andrei”, Bruges – Belgia

Mesajul de condoleanţe transmis de PS Virgil Bercea Părintelui Abate de la Abaţia “Sf. Andrei”, Bruges – Belgia

Cu sufletele drepţilor, celor ce s-au săvârşit, odihneşte Mântuitorule, sufletul adormitului robului tău şi fratelui nostru, Părintele Olivier, păzindu-l pe el întru viaţa cea fericită, care este la Tine, iubitorule de oameni.
Preaiubite Părinte Abate,
Pare incredibil dar este adevărat – Părintele Raquez nu mai este printre noi. S-a întors „acasă” dar sunt sigur că nu ne-a abandonat deoarece ne iubea foarte mult. L-am întâlnit pentru prima dată în 5 iunie 1990 la „Casa Romana del Clero” – Roma unde l-am însoţit pe arhiepiscopul nostru, viitorul Cardinal Alexandru Todea şi de atunci am rămas prieteni. Am petrecut multe ore discutând deoarece era o persoană înţeleaptă, disponibilă, dedicată Bisericii, având un mare spirit de sacrificiu. A iubit foarte mult Biserica noastră şi a iubit fără limite pe seminariştii noştri, zbătându-se pentru ei şi pentru Biserica Greco-Catolică din România. Sunt sigur că în Cer nu ne va uita din rugăciuni.
Mulţumesc din inimă lui Dumnezeu pentru că ne-a dăruit un părinte precum Sfinţia sa şi în acelaşi timp îi mulţumesc Părintelui Raquez pentru devoţiunea cu care a iubit Biserica noastră şi pentru prietenia ce mi-a oferit-o.
Părinte Abate, mănăstirea dumneavoastră trebuie să fie mândră pentru că a dat Bisericii un om, un călugăr precum Părintele Olivier.
Îl rog pe Dumnezeu să „odihnească sufletul robului Său şi fratelui nostru – Părintele Olivier întru odihna Sa, unde toţi sfinţii se odihnesc, că Tu singur eşti fără de moarte şi Ţie mărire îţi înălţăm Tatălui şi Fiului şi Spiritului Sfânt. Amin!”
† Virgil Bercea

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Întâlnirea preoţilor din diaspora la Bruxelles » Titlu: 27259.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Întâlnirea preoţilor din diaspora la Bruxelles
Titlu: 27259.jpg