AcasăŞtiri201218 Decembrie: Serbarea Crăciunului la Centrul „Don Orione” din Oradea

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Serbarea Crăciunului la Centrul „Don Orione” din Oradea

Serbarea Crăciunului la Centrul „Don Orione” din Oradea

Duminică, 16 decembrie 2012, la Centrul „Don Orione” din Oradea a avut loc o mare serbare, la fel ca în fiecare an, înainte de vacanţa de Crăciun. La ea au participat elevii claselor primare şi gimnaziale, dar şi copiii şi adolescenţii care frecventează grupele de Scout (Cercetaşi) şi Oratoriu de la Centrul „Don Orione”.
Serbarea a început la ora 14, cu un program artistic prezentat de cercetaşi şi de tinerii care participă duminica la activităţile de la Oratoriu. Aceştia au cântat colinde acompaniaţi instrumental de cei ce frecventează cursul de chitară. Au fost prezentate mai multe scenete prin care tinerii au dorit să sublinieze adevărata semnificaţie a Crăciunului, adică naşterea lui Isus, fiul lui Dumnezeu, trimis în lume ca să ne arate iubirea Creatorului. Scenetele au arătat că bucuria Crăciunului nu constă în valori materiale, cadouri sau alte lucruri trecătoare, ci într-un suflet curat, care să-l primească pe Fiul lui Dumnezeu. Tinerii au mai prezentat spectacole de dans, inclusiv de dans popular, şi de cântece româneşti şi internaţionale.
Pr. Mihai Fechetă a prezentat activitatea educativă şi cea caritabilă a Congregaţiei „Don Orione” din Oradea şi i-a îndemnat pe toţi cei prezenţi să sprijine această congregaţie atât material, cât şi prin implicarea directă în activităţile care îi vizează pe cei mai nefericiţi dintre concetăţenii noştri, printre care se numără şi cele 15 familii care trăiesc la fosta groapă de gunoi a oraşului.
La ora 16 au urcat pe scenă elevii claselor de gimnaziu, care au prezentat un spectacol de muzică şi de poezie în limba engleză, coordonaţi de profesoara Violeta Roman, şi în limba italiană, coordonaţi de profesoara Delia Indig. Apoi au trecut la un repertoriu de colinde româneşti, pregătite de profesoara Ileana Balotă.
După spectacolul elevilor de gimnaziu, sutele de părinţi şi prieteni ai tinerilor care au fost prezenţi la această serbare au fost surprinşi de un „flashmob”, de un dans spontan pe melodia „All I Want for Christmas is You”, în care s-au prins zeci de tineri de la Oratoriu, dar şi părinţii lor, care apoi s-au împrăştiat în toate colţurile sălii de sport.
În continuare, au urcat pe scenă cei mai mici elevi de la Don Orione, îndrumaţi de profesoarele Teodora Demeter şi Janina Chinde. Ei au prezentat un scurt recital de versuri şi muzică pe teme religioase şi au realizat prin dans un frumos tablou de iarnă. Emoţiile au fost atât de mari, încât unul dintre copii, care interpreta un om de zăpadă, şi-a spus poezia printre hohote de plâns, dar nu s-a lăsat până nu a terminat ce avea de spus, în aplauzele celor din sală. După acest moment, clericul Francisc i-a invitat pe toţi cei prezenţi să cânte un cântec îndrăgit de multă lume, „Dumnezeu e tăria mea”.
A urmat spectacolul celor din clasa I, coordonaţi de profesoara Ileana Szilagyi. Copiii au interpretat o scenetă despre naşterea lui Isus şi legenda bradului de Crăciun. Momentul artistic al clasei I a avut mai multe reprize de cântece de Crăciun interpretate de o artistă în devenire, Andreea Avram, care este elevă în această clasă.
Elevii clasei a II-a pregătiţi de profesoara Iohanna Pascar au pregătit şi ei un program de cântece şi dansuri şi o scenetă frumoasă despre naşterea Mântuitorului. Celor din clasa a II-a li s-au alăturat pe scenă şi elevii din clasele mai mici, într-un recital de colinde. Pentru că au colindat atât de frumos, Moş Crăciun şi-a făcut apariţia în sală şi le-a oferit cadouri copiilor prezenţi.
Cu ocazia acestei serbări, cei prezenţi au făcut donaţii pentru activităţile caritabile ale Centrului „Don Orione”, care vor fi folosite pentru a aduce o bucurie celor mai săraci dintre orădeni.
Seara s-a încheiat în jurul orei 20. Copiii au mâncat câte o felie de tort, iar câteva zeci de participanţi la Oratoriu au dansat, înainte de a porni spre casă, dansuri româneşti şi internaţionale, după ce au petrecut o zi plăcută în adevăratul spirit al Crăciunului.
Pr. Mihai Fechetă

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Parastas la Dijir în memoria Părintelui Mihai Dănilă » Titlu: 25846.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Parastas la Dijir în memoria Părintelui Mihai Dănilă
Titlu: 25846.jpg