AcasăŞtiri201214 Decembrie: “Cu un dar mic se umple cerul“ – spectacol de caritate organizat de Asociaţia Fondacio – Creştini pentru lume

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

“Cu un dar mic se umple cerul“ – spectacol de caritate organizat de Asociaţia Fondacio – Creştini pentru lume

“Cu un dar mic se umple cerul“ – spectacol de caritate organizat de Asociaţia Fondacio – Creştini pentru lume

În data de 11 decembrie 2012, în Aula Magna a Seminarului Greco-Catolic "Sfinţii Trei Ierarhi" din Oradea, a avut loc un spectacol de caritate organizat de Asociaţia Fondacio – Creştini pentru lume şi copiii clasei a IV-a B a Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu”, având ca motto “Cu un dar mic se umple cerul “.
Într-o seară de decembrie, în apropierea Sărbătorii Naşterii Domnului, cuprinşi de magia evenimentului, Aula Magna a Seminarului Greco-Catolic „Sfinţii Trei Ierarhi”a fost plină de suflete dornice de a fi alături de organizatori. Programul spectacolului a debutat prin sensibilizarea participanţilor cu ajutorul unui filmuleţ care ne-a reamintit cât de important este să lăsăm deoparte goana după lucrurile materiale şi bunăstarea propriei persoane, dăruind atunci când lângă noi sunt persoane care au nevoie de strictul necesar. Întregul spectacol a avut la bază acest scop: de a dărui din ce ceea ce avem noi pentru mai mulţi nevoiaşii de care se ocupă Surorile Franciscane Misionare.
În programul spectacolului au fost incluse momente teatrale însoţite de colinde interpretate de tineri talentaţi din Eparhia de Oradea. Printre aceştia îi amintim pe: Carla Marin, Alex Cristea, George Sârcă, Florin Lazăr, Corul l’Annunciazione.
Copii clasei a IV-a B a Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu”,au pregătit o scenetă coordonată de doamnele învăţătoare Luminiţa Abrudan şi Maria Brisc, ajutate de Horia Marchiş, având ca temă „Copilăria în mii de culori – cum trăim Naşterea Domnului nostru Isus Hristos?”. Studenţii laici ai Colegiului „Sfânta Familie“ coordonaţi de vice-magistrul Bogdănel Florin Timoş, au pregătit o scenetă prin care au explicat icoana Naşterii Mântuitorului din punct de vedere teologic. Şi nu în ultimul rând, pr. Coriolan Mureşan cu ajutorul poveştii „Uriaşul egoist” ne-a reamintit cât de important este să ne iubim aproapele, fiindu-i alături.
Colindele corului l’Annunciazione, condus de către Maestrul Radu Mureşan ne-au încântat, iar la final s-a intonat împreună cu toată sala “O ce veste minunată”. Într-adevăr, este o veste minunată, pentru că mai mulţi oameni nevoiaşi vor beneficia de ajutor din această activitate. Atât la începutul cât şi la sfârşitul spectacolului s-au cumpărat globuri confecţionate manual de studenţii laici din Colegiul „Sfânta Familie”.
La final, prezentatorii acestui eveniment, pr. Paul Popa şi Ana Maria Fischer l-au rugat pe PS Virgil Bercea să binecuvânteze rodul spectacolului precum şi familiile tuturor celor prezenţi.
Sperăm ca această activitate a tinerilor creştini să fie binevenită şi, astfel, să le aducem o licărire de speranţă şi bucurie în casele acelor oameni care au nevoie. Le mulţumim tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui proiect.
Vă urăm Sărbători Fericite şi fie ca Naşterea pruncului Isus să vă aducă fericire în case. Şi nu uitaţi: Cu un dar mic se umple cerul!
Monica Popa

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Vizită la „Casa Sfântul Iosif” de la Odorheiul Secuiesc » Titlu: 26288.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Vizită la „Casa Sfântul Iosif” de la Odorheiul Secuiesc
Titlu: 26288.jpg