AcasăŞtiri201212 Decembrie: Moş Nicolae din Valea lui Mihai la Casa de copii din Galoşpetreu

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Moş Nicolae din Valea lui Mihai la Casa de copii din Galoşpetreu

Moş Nicolae din Valea lui Mihai la Casa de copii din Galoşpetreu

În după amiaza zilei de miercuri, 5 decembrie, în a doua ediţie a campaniei “Dar din dar se face rai”, la Moş Nicolae a înmânat donaţiile adunate de Asociaţiile “Ave Miriam” şi “Aegis Ephebum” locuitorilor Casei de copii “Sfânta Treime” din localitatea Galoşpetreu, judeţul Bihor.
Organizatorii s-au bazat pe donaţiile unor firme şi persoane private (produse alimentare nealterabile ) şi ce s-a adunat la şcoli (haine, jucării). Pe vechia curie a familiei Frater ardea deja lumina de sărbătoare, iar în casă 26 de copii aşteptau musafirii cu un program format din poezii şi cântece.
Conducătoarea casei, Kosza Erzsébet, ne-a informat că, actualmente în casă sunt 26 de copii din care 17 fete şi 9 băieţi cu vârste între 3 şi 15 ani. Ei sunt din Valea lui Mihai, Curtuişeni, Săcueni, Şimian şi Petreşti (jud. Satu Mare).
După program, Moş Nicolae a împărţit cadourile personalizate care conţineau rechizite şcolare şi dulciuri, organizatorii primind anterior o listă cu numele copiilor prezenţi ca să se poată pregăti adecvat.
Până când copiii au desfăcut cadourile, cei mai mari împreună cu organizatorii au adus în casă donaţiile pentru traiul zilnic.
Ca şi cuvânt de încheiere aş vrea să împărtăşesc un text pe care l-am văzut pe peretele casei de copii şi care, chiar dacă este destinat copiiilor, totuşi este o temă de meditat pentru adulţi: “Alimentele nu trebuie iubite ci mâncate! Trebuie să ne iubim, nu să ne mâncăm!” (Traducerea: Carmen Zima)
Sursa: Rencz Csaba, http://www.ermihalyfalva.ro

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Seară de rugăciune în Parohia Bocşa » Titlu: 26329.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Seară de rugăciune în Parohia Bocşa
Titlu: 26329.jpg