AcasăŞtiri201210 Decembrie: Serbarea hramului Parohiei Greco-Catolice din Calahorra, Spania

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Serbarea hramului Parohiei Greco-Catolice din Calahorra, Spania

Serbarea hramului Parohiei Greco-Catolice din Calahorra, Spania

„În Mira, Sfinte, sfinţitor te-ai arătat, că Evanghelia lui Hristos plinindu-o, Cuvioase, ţi-ai pus sufletul pentru poporul tău; mântuit-ai pe cei nevinovaţi din moarte. Pentru aceasta ai fost sfinţit ca mare cunoscător al tainelor lui Dumnezeu”. (Condacul Sărbătorii)
În acest timp sfânt al Postului Crăciunului, ca în fiecare an de la deschiderea Parohiei Greco-Catolice Române din Calahorra, Spania, şi în acest an credincioşii noştri l-au avut în mijlocul lor pe Preasfinţia Sa Juan José Omella Omella, cu ocazia prăznuirii Sfântului Nicolae, patronul acestei parohii. Alături de Preasfinţia Sa au celebrat nouă preoţi din dieceză, între care pr. Daniel Lazăr, responsabil cu românii greco-catolici din Ciudad Real, şi subsemnatul, pr. paroh Claudiu Sferle. Printre invitaţi au fost prezente si oficialităţile oraşului Calahorra, alături de credincioşi români şi spanioli.
Sărbătoarea a început miercuri cu celebrarea Vecerniei Mari cu Litie, Acatistul Sfântului Nicolae, continuată cu Sfânta Liturghie din ziua serbării şi o scenetă de Crăciun, prezentată de către copiii din parohie, care au primit cadouri de la Sfântul Nicolae prin intermediul Preasfinţitului Juan José.
La final toţi cei prezenţi au participat la o agapă frăţească pregătită de către credincioşii parohiei. A doua zi după praznic s-a celebrat Maslu de obşte de către preotul paroh şi părintele Daniel Lazăr.
Mulţumim lui Dumnezeu pentru aceste momente frumoase, precum şi credincioşilor români şi spanioli care s-au implicat în organizarea acestei sărbători.
Pr. Claudiu Sferle

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Premiere elevi Zalău » Titlu: 25794.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Premiere elevi Zalău
Titlu: 25794.jpg