AcasăŞtiri20123 Decembrie: Hramul Bisericii greco-catolice “Sfântul Andrei” din Carei

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Hramul Bisericii greco-catolice “Sfântul Andrei” din Carei

Hramul Bisericii greco-catolice “Sfântul Andrei” din Carei

Vineri, 30 noiembrie 2012, de sărbătoarea “Sfântului Andrei” s-a celebrat hramul parohiei greco-catolice din Carei. Cu această ocazie credincioşii l-au avut în mijlocul lor pe păstorul Eparhiei de Oradea, Preasfinţia Sa Virgil Bercea.
Cu o zi înainte s-au comemorat 90 de ani de la trecerea în lumea drepţilor a celui care a fost pr. Vasile Lucaciu – cel al cărui nume îl poartă Şcoala Gimnazială “Vasile Lucaciu” din Carei, eveniment la care PS Virgil a luat parte.
Sărbătoarea hramului a început vineri de la orele 10:00 cu Sfânta Liturghie celebrată de Preasfinţia Sa împreună cu un sobor de preoţi din Vicariatul Foraneu al Careiului şi cel al Sătmarului. În cuvântul său de învăţătură, PS Virgil a vorbit despre “chemarea adresată fiecăruia dintre noi, indiferent de meseria ce o practicăm, aflaţi fiind într-o lume în care fenomenul desacralizării îşi face simţită prezenţa tot mai mult.” De asemenea a vorbit despre importanţa rugăciunii în descoperirea chemării lui Cristos şi pentru a fi statornici în aceasta.
Totodată a avut loc binecuvantarea şi sfinţirea noii statui a Sfântului Anton de Padova şi a unei icoane cu Sfânta Fecioară Maria.
La sărbatoare a paticipat un numar mare de credincioşi şi oficialităţi, printre ei numărându-se domnul Eugeniu Avram, prefectul Judeţului Satu Mare, domnul Eugen Kovacs, primarul Municipiului Carei precum şi distinse personalităţi ale judetului.
La final, părintele Radu Filip, vicar foraneu şi protopop de Carei a mulţumit tuturor credincioşilor pentru participare şi pentru osteneala depusă în slujba bisericii, precum şi celor care au susţinut financiar lucrările făcute în Biserică.
Pr. Răzvan Remeş

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Debutul Festivalului European Music Open » Titlu: 26318.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Debutul Festivalului European Music Open
Titlu: 26318.jpg