AcasăŞtiri20121 Decembrie: Ziua Naţională a României sărbătorită la Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu”

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Ziua Naţională a României sărbătorită la Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu”

Ziua Naţională a României sărbătorită la Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu”

1 decembrie 2012, 94 de ani de la Unirea Transilvaniei cu România, Marea Unire! Ziua naţională a României, a românilor de acasă şi de pretutindeni! Înfăptuirile înaintaşilor noştri la 1 decembrie 1918 sunt măreţe, greu de prezentat azi astfel încât să rezonăm cu atmosfera acelor momente din fiecare colţ al Transilvaniei! Şi totuşi elevii secolului XXI au gânduri profunde şi sincere, sentimente de apreciere şi admiraţie faţă de faptele strămoşilor, recunoştinţa pentru că, ei azi, învaţă şi duc mai departe principiile democraţiei…
“În această zi s-au născut eroi, s-a scris istoria şi termenul de "libertate" a intrat din nou în vocabularul de zi cu zi al cetăţenilor României Mari…" (Alexandru Victor, clasa a VII-a B)
“…Sper într-un viitor mai bun pentru următoarele zile de 1 Decembrie, începând prin a lucra la mine, în primul rând, apoi la urmaşii mei, promovând astfel acele valori, pe care şi eu le-am primit de la părinţii mei, la copii, nepoţi, strănepoţi şi la viitoarele generaţii, crezând că la un moment dat fiecare ROMÂN va fi mândru de trecutul şi strămoşii lui…” (Szucs Alexandra, clasa a XI-a B)
“…Acel eveniment petrecut atunci este un omagiu adus tuturor acelor soldaţi care şi-au pus mai presus libertatea noastră decât propria lor viaţă.“ (Vancea Viorel, clasa a X-a A)
“… Iubesc România pentru tradiţiile care nu au murit încă, pentru oamenii minunaţi de care suntem mândri (sportivi, inventatori, medici, etc). Atâta timp cât România va rămane o ţară vie, cu oameni care pot gândi şi acţiona liber, locul meu este aici.” (Budau Daniela, clasa a X-a B)
“...România este patria mea, restul sunt doar ţări…“ (Costea Mădălina, clasa a XI-a B)
…sunt câteva bucăţi din mesajele trimise de elevii Liceului Greco-Catolic Iuliu Maniu din Oradea pentru concursul online Gânduri şi sentimente pentru Ziua Naţională, la care au fost provocaţi de către cadrele didactice. Elevii au avut la dispoziţie o săptămână pentru a scrie şi trimite mesajele unui juriu alcătuit din prof. educaţie muzicală Antonia Nica-director educativ, prof. lb. română Paula Băliban şi prof. istorie Mihaela Olău.
Joi, 29 noiembrie, elevii liceului au devenit principalii actori ai evenimentului sărbătorit în curtea instituţiei. Directorul instituţiei prof. Andrei Cristea a luat cuvâtul în deschidere, marcând importanţa Zilei de 1 decembrie şi felicitând toţi participanţii la concurs, apoi a invitat profesorii coordonatori prof. Antonia Nica şi prof. Mihaela Olău să continue cu premierea elevilor. Toţi elevii participanţi au fost evidenţiaţi, li s-a înmânat diploma de participare, după care au fost anunţaţi câştigătorii: premiul III – Mădălina Costea din clasa a XI-a B, premiul II – Mihai Morar din clasa a VII-a B şi premiul I – Viorel Vancea din clasa a X-a A. Juriul a decis şi acordarea a două premii speciale: premiul special al juriului elevei Antonella Mignona din clasa a IX-a B, şi premiul pentru promptitudine, primului mesaj primit, elevului Daniel Cord din clasa a XII-a A.
Deşi dimineaţa anunţa o zi mohorâtă, puţin potrivită cu o asemenea sărbătoare, înainte de ora 11 când era programat evenimentul, soarele şi-a făcut prezenţa luminând curtea şcolii şi înteţind emoţia tuturor, emoţie ce a culminat la final cu intonarea imnului Deşteaptă-te române! Voci de copii, un steag fâlfâind în raze de soare, feţe ce zâmbeau cu emoţie…aşa trebuie să fi fost şi la Alba-Iulia... mai demult!
Prof. Mihaela Olău

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Corul de copii Radio în concert la Catedrala „Sfântul Nicolae” » Titlu: 26352.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Corul de copii Radio în concert la Catedrala „Sfântul Nicolae”
Titlu: 26352.jpg