AcasăŞtiri201227 Noiembrie: Exerciţii Spirituale pentru familii la Sânmartin, Bihor

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Exerciţii Spirituale pentru familii la Sânmartin, Bihor

Exerciţii Spirituale pentru familii la Sânmartin, Bihor

În perioada 23-25 noiembrie 2012 au avut loc în localitatea Sânmartin, Bihor, „Exerciţiile spirituale pentru familii”, cu tema „Sfaturile evanghelice în viaţa soţilor”, relator fiind don Piero Pasquini, cunoscut în Italia – şi nu numai – pentru reculegerile şi cursurile pentru familii. Don Piero a fost însoţit de trei cateheţi: Flavia Avona şi soţii Pietro şi Sara Calori. Au participat familii din Arad, Carei, Cluj-Napoca, Dej, Oradea, Şimleul Silvaniei şi Zalău. Grupurile de familii au fost însoţite de pr. Mihai Tegzeş, pr. Ioan Mătieş, pr. Mihai Vătămănelu OFM conv., pr. Adrian Podar, pr. Andrei Borzaşi, pr. Vlad Voicu, pr. Daniel Bertean, pr. Florin Mărincean şi pr. Călin Moldovan.
Programul s-a deschis vineri cu o „Lectio divina” despre pilda Samariteanului milostiv, expusă de pr. Mihai Tegzeş, responsabil eparhial cu familiile. În seara aceleiaşi zile s-a făcut o Adoraţie Euharistică până la orele 24:00, rugăciune condusă de pr. Mihai Vătămănelu.
Sâmbătă dimineaţa, după ce don Piero a făcut o introducere la cele trei sfaturi evanghelice, a prezentat „sărăcia” iar, după-amiază a dezvoltat tema „castităţii”. Sfânta Liturghie a fost celebrată la orele 18:00, fiind urmată de la orele 20:00 de o dezbatere – moderată de pr. Mihai Tegzeş – referitoare la evoluţia pastoraţiei familiilor în Eparhia de Oradea.
Duminică, 25 noiembrie, don Piero a prezentat tema „ascultării”, propunând ca model Sfânta Treime şi insistând pe necesitatea celor doi soţi de a ajunge întotdeauna împreună la o decizie. Discursul lui don Piero a fost întărit de mărturiile cateheţilor italieni, precum şi de cele ale familiilor participante. Pr. Angel Zareczki, vicarul cu laicii al Eparhiei de Maramureş, a prezentat meditaţia „Despre încercările din viaţa profetului Daniel”. Din partea Biroului Pastoral Eparhial pentru Laici din Oradea a adresat un scurt salut participanţilor pr. Coriolan Mureşan de la Departamentul pentru Pastoraţia Adulţilor.
Sfânta Liturghie de încheiere a Exerciţiilor Spirituale a fost celebrată în biserica parohială din Sânmartin, fiind prezidată de pr. Ioan Mătieş, vicar cu laicii al Eparhiei de Cluj-Gherla, concelebrând toţi preoţii prezenţi. După Celebrarea Euharistică, pr. Ioan Mătieş a prezentat iniţiativele cu privire la pastoraţia familiei din Eparhia de Cluj-Gherla, iar participanţii au făcut evaluarea acestor zile de har.
Biroul de presă

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Corul de copii Radio în concert la Catedrala „Sfântul Nicolae” » Titlu: 26355.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Corul de copii Radio în concert la Catedrala „Sfântul Nicolae”
Titlu: 26355.jpg