AcasăŞtiri201220 Noiembrie: Începutul întâlnirilor de Studiu Biblic pentru tineri

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Începutul întâlnirilor de Studiu Biblic pentru tineri

Începutul întâlnirilor de Studiu Biblic pentru tineri

Joi, 15 Noiembrie 2012, a avut loc prima întâlnire de Studiu Biblic pentru tineri la Seminarul Teologic Greco-Catolic din Oradea.
La întâlnire au fost prezenţi 30 de tineri dornici să aprofundeze Cuvântul Domnului. Studiul Biblic a început cu o rugăciune către Spiritul Sfânt, iar apoi s-a prezentat pe scurt Biblia şi importanţa Studiului Biblic. Cartea Genezei a fost punctul de plecare spre primul pasaj biblic studiat. S-a făcut o trecere rapidă prin cele mai importante puncte din Vechiul Testament pentru a putea ajunge mai apoi la Evanghelia după Marcu, de unde a fost studiat primul pasaj şi anume:
Chemarea primilor discipoli: Mc 1, 16-20
16 Trecând pe lângă Marea Galileii, i-a văzut pe Simon şi pe Andrei, fratele lui Simon, aruncând năvodul în mare, căci erau pescari. 17 Isus le-a spus: «Veniţi după mine şi vă voi face pescari de oameni». 18 Lăsând îndată năvoadele, l-au urmat. 19 Şi, mergând puţin mai departe, l-a văzut pe Iacob, fiul lui Zebedeu, şi pe Ioan, fratele lui, reparându-şi năvoadele în barcă. 20 El i-a chemat îndată, iar ei, lăsându-l pe tatăl lor, Zebedeu, în barcă, împreună cu zilierii lui, s-au dus după el.”
Pentru explicarea acestui fragment, pr. Antoniu, a folosit două imagini reprezentative: o imagine a unei bărci pe mare în timpul unei furtuni, iar a doua şi cea care a rămas pe tot parcursul întâlnirii, icoana în care Isus îi cheamă pe Petru şi pe Andrei să-l urmeze. Pe lângă utilizarea imaginilor fiecare a primit o foaie cu citatul biblic, un document despre lectura şi interpretarea unui text şi planul Evangheliei după Marcu. După explicarea pasajului au urmat o serie de dezbateri pentru a găsi împreună răspunsurile la întrebările care s-au născut în urma discuţiilor. La final participanţii au rămas să se cunoască mai bine continuând discuţiile la un pahar de ceai.
Studiul Biblic este organizat de Biroul Pastoral împreună cu părintele Antoniu Chifor, rectorul Seminarului Teologic Greco-Catolic din Oradea. Întâlnirile sunt lunare, următoarea având loc pe 13 Decembrie, iar alături de tineri pot să participe toţi cei interesaţi de studiul biblic.
Biroul Pastoral

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Monumentala lucrare 'Te Deum', de Bruckner, interpretată la Oradea în Festivalul European Music Open » Titlu: 26347.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Monumentala lucrare 'Te Deum', de Bruckner, interpretată la Oradea în Festivalul European Music Open
Titlu: 26347.jpg