AcasăŞtiri201213 Noiembrie: Încheierea Postului Sfântului Anton de Padova în Parohia Chilioara

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Încheierea Postului Sfântului Anton de Padova în Parohia Chilioara

Încheierea Postului Sfântului Anton de Padova în Parohia Chilioara

Marţi, 13 noiembrie 2012, la Chilioara, jud. Sălaj, a fost celebrată într-un mod solemn încheierea postului Sfântului Anton de Padova. Postul Sfântului începe în prima zi de marţi după sărbătoarea Înălţării Sfintei Cruci, celebrată anual la 14 Septembrie şi se încheie după nouă săptămâni, în ziua de marţi premergătoare începerii Postului Crăciunului. Datorită minunilor petrecute prin mijlocirea Sfântului Anton în decursul timpului, popularitatea lui s-a răspândit în rândul credincioşilor din întreaga lume.
La evenimentul de marţi au participat un mare număr de credincioşi ortodocşi şi greco-catolici din localitate, dar şi un grup venit din Parohia Greco-Catolică Bobota, jud. Sălaj. Programul acestei zile a început cu Sfânta Liturghie, continuată de rugăciuni de mijlocire către Dumnezeu prin Sfântul Anton şi un moment de închinare la moaştele Sfântului.
Sfântul Anton de Padova, câteva date biografice:
Fernando Martins de Bulhões - viitorul Anton, s-a născut în Lisabona (Portugalia) la 15 august 1195 într-o familie de nobili. De mic copil a avut o înclinaţie spre Biserică, nu de puţine ori uimind preoţii cu înţelepciunea lui. Din dragostea pe care a nutrit-o pentru Hristos şi Biserica Lui, va renunţa la bunăstarea familiei, urmând calea Domnului. A intrat mai întâi în ordinul augustinian, ulterior alegând să se alăture fraţilor Franciscani. În mănăstirea din San Paolo şi-a început activitatea de predicator, ajungând apoi profesor de teologie în Italia şi Franţa. Sfântul Anton este unul dintre cei mai iubiţi sfinţi, fiind numit Doctor al Bisericii în anul 1946 datorită activităţii sale de evanghelizare.
Sfântul Anton a trecut la cele veşnice la vârsta de 36 de ani după o viaţă rodnică în virtuţi şi fapte bune faţă de aproapele. După despărţirea de această viaţă, minunile au continuat şi s-au înmulţit. Din acest motiv, la nici un an de la moartea lui, Papa Grigorie al IX-lea l-a adăugat în sinaxarul sfinţilor, dând astfel creştinilor un nou patron puternic pe lângă Dumnezeu şi un exemplu strălucit de urmat.
Fie ca Sfântul Anton să mijlocească înaintea lui Dumnezeu pentru sufletele tuturor credincioşilor care şi-au pus speranţa în el.
Pr. Cristian Laslo

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: 194 de ani de la naşterea lui Avram Iancu - Crăişorul Munţilor, omagiat » Titlu: 26401.jpg

Anul: 2018
Eveniment: 194 de ani de la naşterea lui Avram Iancu - Crăişorul Munţilor, omagiat
Titlu: 26401.jpg