AcasăŞtiri20122 Noiembrie: Schimb de experienţă între Biroul Pastoral Oradea şi responsabilii cu pastoraţia din Eparhia de Cluj-Gherla

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Schimb de experienţă între Biroul Pastoral Oradea şi responsabilii cu pastoraţia din Eparhia de Cluj-Gherla

Schimb de experienţă între Biroul Pastoral Oradea şi responsabilii cu pastoraţia din Eparhia de Cluj-Gherla

Luni, 29 octombrie 2012, a avut loc la Cluj-Napoca prima întâlnire dintr-un proiect de schimb de experienţă dintre Biroul Pastoral Eparhial pentru Laici – Oradea şi responsabilii cu pastoraţia laicilor din Curia eparhială de Cluj-Gherla.
Începând cu orele 10:30 delegaţia orădeană compusă din echipa tuturor departamentelor Biroului Pastoral, a fost primită de părintele Ioan Mătieş, Sincel (Vicar) cu Laicii al Eparhiei de Cluj-Gherla şi de domnişoara Codruţa Fernea de la ASTRU Cluj. S-a început cu o vizită la sediul ASTRU şi la capela „Sfântul Iosif”. S-a prezentat structura cu laicii existentă în Curia eparhială de Cluj-Gherla, activităţile eparhiale anuale, strategia din ultimii ani adoptată pentru diferitele departamente şi realităţi pastorale precum şi importanţa comunicării foarte bune şi rapide cu parohiile în privinţa planurilor pastorale şi a tematicii fiecărui plan pastoral, subliniindu-se rolul foarte important al Asociaţiilor laicale în implementarea la nivel local a planurilor pastorale şi în noua evanghelizare. Delegaţia orădeană a prezentat la rândul ei activităţile desfăşurate în ultimii ani, strategia pentru dezvoltarea celor trei departamente (copii, tineri, adulţi) precum şi propunerile pentru Anul Credinţei.
La orele 12:30 s-a vizitat Policlinica fără plată „Familia Sfântă”, unde părintele Călin Sechelea, consilier eparhial cu cateheza şi Asistent spiritual eparhial AGRU din Eparhia de Cluj-Gherla, a prezentat proiectele legate de cateheza familiilor.
Următoarea întâlnire din acest proiect de schimb de experienţă va avea loc pe 10 decembrie 2012 la sediul Biroului Pastoral Eparhial pentru Laici, Oradea.
Biroul Pastoral

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Ladislau Gyémant, onorat la Universitatea din Oradea - Doctor Honoris Causa » Titlu: 27284.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Ladislau Gyémant, onorat la Universitatea din Oradea - Doctor Honoris Causa
Titlu: 27284.jpg