AcasăŞtiri201231 Octombrie: Conferinţa „Capcanele diavolului şi exorcismele” la Facultatea de Teologie

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Conferinţa „Capcanele diavolului şi exorcismele” la Facultatea de Teologie

Conferinţa „Capcanele diavolului şi exorcismele” la Facultatea de Teologie

În data de 29 octombrie a.c., în Aula Magna a Facultăţii de Teologie Greco-Catolică, Asociaţia Tineretului Român Unit, ASTRU Oradea, a organizat o conferinţă cu tema: „Capcanele diavolului şi exorcismele”.
Întrucât acest an este consacrat redescoperirii rădăcinilor credinţei, noi, ASTRU Oradea, am lansat o serie de conferinţe prin care căutăm semne ale credinţei sub diferite forme. În acest sens, în seara zilei de 29 octombrie, atenţia ne-a fost îndreptată spre un subiect ce ţine de credinţa noastră şi anume, subjugarea materialului de către supranaturalul malefic.
În acest sens, Părintele Anton Cioba a fost invitatul serii. Am ales ca dânsul să expună o asemenea temă întrucât are autoritatea studiului aprofundat în această ramură teologică şi, mai mult de atât, este într-o strânsă relaţie de prietenie cu unul dintre cei mai cunoscuţi exorcişti ai Romei, Don Gabriele Amorth, autorul cărţii: „Exorcistul Romei se destăinuie”.
Având în vedere faptul că existenţa diavolului constituie un adevăr de credinţă la fel de important ca şi celelalte pe care le cunoaştem, în această seară ne-am oprit atenţia asupra unor aspecte legate de această forţă malefică şi de acţiunea sa în lume.
Părintele Anton ne-a făcut o incursiune în existenţa lumii diavolilor, ne-a atenţionat cu privire la importanţa cunoaşterii scopului pe care diavolul îl are de îndeplinit şi a rolului pe care noi, credincioşii, îl avem. În acelaşi timp a subliniat faptul că diavolul a fost învins odată pentru totdeauna de către Isus Cristos. Capcanele diavolului sunt multe, ele constând în şedinţele de spiritism, ghicitul în cărţi, în cafea, în numere, magia neagră şi cea albă, etc. În zilele noastre, se practică aceste lucruri fie din curiozitate, de către tineri, fie pentru „rezolvarea unor probleme” de către tineri şi adulţi. Toate aceste forme de cunoaştere manifestate prin intermediul supranaturalului malefic, nu sunt altceva decât capcane întinse omului de către diavol.
Părintele Anton ne-a vorbit, de asemenea, despre rugăciunea de alungare a diavolilor, exorcismul: „Exorcismele reprezintă o parte importantă din lupta pe care întreaga Biserică o duce cu duşmanul veşnic. În cadrul exorcismelor Biserica Rugătoare - Pământească împreună cu Biserica Triumfătoare – toţi Sfinţii şi Îngerii din Cer – duc lupta pentru îndepărtarea duşmanului”. Îndemnul părintelui a fost acela de a face cunoştinţă cu această luptă întrucât doar în momentul în care ne vom cunoaşte adversarul, vom putea să-l învingem. De asemenea, ne-a fost atrasă atenţia asupra faptului că în timpul nostru, existenţa diavolului este foarte superficial privită, iar acest fapt nu face altceva decât să-l mulţumească pe ispititor. În felul acesta, credinciosul este obligat să cunoască existenţa lumii spirituale a diavolilor întrucât cu cât îi recunoaştem mai puţin puterea şi existenţa, cu atât îi este mai uşor să se manifeste.
Ana-Maria Grad

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Comunicatul final al celei de-a XXI-a Întâlnire a Episcopilor Orientali din Europa » Titlu: 26282.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Comunicatul final al celei de-a XXI-a Întâlnire a Episcopilor Orientali din Europa
Titlu: 26282.jpg