AcasăŞtiri201231 Octombrie: Manuale de religie greco-catolică pentru clasele a VII-a şi a VIII-a

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Manuale de religie greco-catolică pentru clasele a VII-a şi a VIII-a

Manuale de religie greco-catolică pentru clasele a VII-a şi a VIII-a

Luni, 29 octombrie, au apărut manualele de religie greco-catolică pentru clasele a VII-a şi a VIII-a. Manualele au fost tipărite în condiţii grafice deosebite la Editura „Galaxia Gutenberg”, cu sprijinul Preasfinţitului Virgil Bercea, Preşedintele Comisiei Sinodale pentru Educaţie Catolică din cadrul Sinodului Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică. Ambele manuale au fost elaborate în conformitate cu programa şcolară aflată în vigoare şi aprobată de Ministerul Educaţiei. Autorii sunt Nicoleta şi Sorin Marţian, cadre didactice la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, respectiv Facultatea de Teologie Greco-Catolică, din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca.
Manualul pentru clasa a VII-a studiază Istoria Bisericii şi este structurat în şapte capitole: Oameni ai credinţei în mijlocul lumii, Separarea Bisericii, Reforma Bisericii din Occident, Biserica în secolele XVII-XVIII, Biserica în lumea contemporană şi Biserica Greco-Catolică din România.
Manualul pentru clasa a VIII-a redă noţiuni de Catehism şi este structurat la rândul lui în opt capitole: Cred în Dumnezeu Tatăl, Cred în Isus Cristos, Fiul lui Dumnezeu, Cred în Spiritul Sfânt, Cred în Sfânta Biserică, Cred în iertarea păcatelor, Cred în învierea morţilor, Cred în viaţa veşnică şi Maria, mama lui Cristos şi a Bisericii.
Manualele vor fi distribuite prin intermediul departamentelor de învăţământ din cadrul fiecărei episcopii. De asemenea, vor fi postate pe situl profesorilor de religie greco-catolică: http://www.profesorreligie.ro
La ora actuală, învăţământul greco-catolic primar şi gimnazial dispune de manualele de religie pentru clasele I-VIII, iar ciclul liceal de manualul pentru clasa a XI-a. Urmează ca în cel mai scurt timp posibil să fie finalizate şi manualele de religie pentru clasele IX, X şi XII.
Pr. Florin Jula

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Corul de copii Radio în concert la Catedrala „Sfântul Nicolae” » Titlu: 26376.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Corul de copii Radio în concert la Catedrala „Sfântul Nicolae”
Titlu: 26376.jpg