AcasăŞtiri201229 Octombrie: Cardinalul Lucian Mureşan, ales membru de onoare al Academiei Române

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Cardinalul Lucian Mureşan, ales membru de onoare al Academiei Române

Cardinalul Lucian Mureşan, ales membru de onoare al Academiei Române

Academia Romana a ales, prin vot secret, cinci noi membri titulari, patru membri de onoare din tara - printre care filosoful Mihai Sora si cardinalul Lucian Muresan - si trei noi membri de onoare din strainatate, in Adunarea Generala care a avut loc astazi, 24 octombrie, informeaza forul cultural si stiintific.
Noii membru titulari ai Academiei Romane sunt: Constantin Toma (sectia de stiinte biologice), Mihail Cernea (sectia de stiinte economice, juridice si sociologie), Alexandru Boboc (sectia de filosofie, teologie, psihologie si pedagogie), Cornel Taranu (sectia de arte, arhitectura si audiovizual), Gheorghe Paun (sectia de stiinta si tehnologia informatiei).
Membri de onoare din tara au fost alesi Ioan Caprosu (sectia de stiinte istorice si arheologie), Petre T. Frangopol (sectia de stiinte chimice), Mihai Sora (sectia de filosofie, teologie, psihologie si pedagogie), cardinalul Lucian Muresan (sectia filosofie, teologie, psihologie si pedagogie). Cei trei membri onorifici din strainatate alesi de plenul Academiei Romane sunt: Theodor W Hansch, Mihail C. Roco si Stefan Hell.
Cardinalul Lucian Muresan s-a nascut pe 23 mai 1931, in Ferneziu. Dupa Revolutie si legalizarea Bisericii Romane Unite, pe 3 martie 1990, Papa Ioan Paul al II-lea l-a numit episcop al Episcopiei de Maramures, fiind, in ordine cronologica, al treilea episcop al acestei eparhii. Lucian Muresan, arhiepiscopul major al Bisericii Romane Unite cu Roma, Greco-Catolica, a fost numit cardinal de papa Benedict al XVI-lea, in februarie 2012. Arhiepiscopul Lucian Muresan este cel de-al treilea cardinal roman, dupa Iuliu Hossu si Alexandru Todea.
In prezent, Academia Romana are 78 de membri titulari, 77 de membri corespondenti, 32 de membri de onoare din tara si 88 de membri de onoare din strainatate.
http://www.emaramures.ro

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Vizită la „Casa Sfântul Iosif” de la Odorheiul Secuiesc » Titlu: 26287.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Vizită la „Casa Sfântul Iosif” de la Odorheiul Secuiesc
Titlu: 26287.jpg