AcasăŞtiri200927 August: Cultele minoritare au analizat proiectele legilor educaţiei

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Cultele minoritare au analizat proiectele legilor educaţiei

Cultele minoritare au analizat proiectele legilor educaţiei

În Aula Magna a Facultăţii de Teologie Greco-Catolică din Oradea, a avut loc în data de 27 august 2009, întâlnirea responsabililor cu învăţământul din cadrul cultelor recunoscute de stat. Cu acest prilej, au participat reprezentanţi ai Bisericii romano-catolice de limbă română şi maghiară, greco-catolici, reformaţi, unitarieni, penticostali, adventişti de ziua a şaptea şi baptişti. La această sesiune de lucru a participat şi PS Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea.
Ierarhul a mulţumit participanţilor pentru bunăvoinţa de a fi prezenţi la această întâlnire, după care a menţionat, în cuvântul său, că trebuie depuse eforturi pentru a se ţine cont de punctul de vedere al cultelor în elaborarea legilor educaţiei. Şi anul trecut a fost organizată o întâlnire similară la Oradea, în aceeaşi locaţie, în urma căreia a fost elaborat un material, care a fost trimis atunci Ministerului Educaţiei şi Cercetării.
Scopul întâlnirii din acest an a fost elaborarea unor propuneri comune, care să fie asumate de toate cultele şi înaintate apoi Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării, pentru a fi introduse în Codul Educaţiei.
Cultele sunt interesate, în special, de învăţământul confesional şi de predarea religiei în şcoli. În cadrul sesiunii de lucru a fost elaborat un document care va fi semnat de şefii cultelor şi trimis Ministerului Educaţiei. Documentul conţine o serie de propuneri de principiu care trebuie să se regăsească în cadrul legilor educaţiei şi care vor contribui la dezvoltarea învăţământului confesional şi la o mai bună predare a religiei în şcoli.
Evenimentul a fost organizat de către Comisia Sinodală pentru Educaţie Catolică din cadrul Sinodului Bisericii Române Unite cu Roma.
Biroul de presă

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Comunicatul final al celei de-a XXI-a Întâlnire a Episcopilor Orientali din Europa » Titlu: 26279.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Comunicatul final al celei de-a XXI-a Întâlnire a Episcopilor Orientali din Europa
Titlu: 26279.jpg