AcasăŞtiri201229 Octombrie: „Rozarul de 24 de ore” la Parohia Sfântul Gheorghe din Oradea

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

„Rozarul de 24 de ore” la Parohia Sfântul Gheorghe din Oradea

„Rozarul de 24 de ore” la Parohia Sfântul Gheorghe din Oradea

Mai multe asociaţii şi grupuri de rugăciune din Oradea au celebrat „Rozarul de 24 de ore”, rugându-se neîncetat de sâmbătă, de la ora 10.00, până a doua zi, la ora 12.00, după Sfânta Liturghie. Evenimentul are loc în fiecare an, în luna octombrie, fiind organizat de Parohia „Sfântul Gheorghe” din Oradea. Tema rugăciunii din acest an a fost „Întărirea credinţei”.
În acest an, la eveniment au participat următoarele asociaţii şi grupuri de rugăciune din Oradea: copiii claselor I-IV ai Liceului Teologic Greco-Catolic „Iuliu Maniu”; copiii claselor V-XII ai Liceului Teologic Greco-Catolic „Iuliu Maniu”; grupul „Alegria” de la Mănăstirea Maica Domnului; Asociaţia „Reuniunea Mariană” şi Asociaţia „Vârsta a Treia”; Oratoriul „Maria Imaculata” de la Catedrala „Sfântul Nicolae”; Asociaţia Generală a Românilor Uniţi (AGRU); studenţi teologi de la seminarul „Sfinţii Trei Ierarhi”, studenţii de la Colegiul „Sfânta Familie”; Asociaţia Terţiarilor Franciscani, Grupul „Preasfânta Inimă a lui Isus”, Grupul „Rozarul viu”; credincioşii comunităţii „Sfântul Gheorghe”; Asociaţia Tineretului Român Unit (ASTRU) şi Asociaţia „Cercetaşii Români Uniţi - Oradea”.
Părintele Sorin Crăciun, de la Biserica „Sfântul Gheorghe”, ne-a declarat că anul acesta intenţia generală de rugăciune a fost creşterea în credinţă şi că fiecare grup participant la eveniment s-a rugat câte două ore. „Ne rugăm pentru o credinţă vie, rodnică, în sufletele credincioşilor creştini. Fiecare an are altă intenţie de rugăciune, anul trecut fiind beatificarea episcopilor greco-catolici martiri”, a spus interlocutorul nostru. „În Biserica Catolică, anul liturgic 2012-2013 este declarat An al Credinţei, de aici şi tema aleasă”, a mai spus preotul. Această rugăciune maraton, care are loc la Oradea, în luna octombrie, este o iniţiativă a Parohiei Greco-Catolice „Sfântul Gheorghe” (str. Louis Pasteur), fiind o acţiune unică în ţară. „Nu avem cunoştinţă să se mai organizeze un astfel de Rozar în România”, a conchis părintele Sorin Crăciun. În total, patru preoţi slujesc în această biserică: Olimpiu Todorean, parohul bisericii, Ionuţ Dobocan, Vasile Şoptea şi Sorin Crăciun, fiecare având altă misiune.

Loredana Ionaş
http://www.crisana.ro

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Obiecte bisericeşti reprezentative pentru trei secole, la Oradea - Expoziţia „Tezaur Episcopia Tulcii” » Titlu: 27273.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Obiecte bisericeşti reprezentative pentru trei secole, la Oradea - Expoziţia „Tezaur Episcopia Tulcii”
Titlu: 27273.jpg