AcasăŞtiri201218 Octombrie: Întâlnirea Departamentului pentru Adulţi al Biroului Pastoral Eparhial cu Asociaţiile laicale de adulţi din Oradea

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Întâlnirea Departamentului pentru Adulţi al Biroului Pastoral Eparhial cu Asociaţiile laicale de adulţi din Oradea

Întâlnirea Departamentului pentru Adulţi al Biroului Pastoral Eparhial cu Asociaţiile laicale de adulţi din Oradea

Luni, 15 octombrie, între orele 19:00 şi 20:00 a avut loc la Seminarul Teologic Greco-Catolic „Sfinţii Vasile, Grigore şi Ioan” din Oradea Întâlnirea Departamentului pentru Adulţi al Biroului Pastoral Eparhial cu Asociaţiile laicale de adulţi din Oradea. Au participat următoarele Asociaţii: AGRU (Asociaţia Generală a Românilor Uniţi), Asociaţia Familiilor, „Reuniunea Mariană”, „Viaţa Ascendentă”, Terţiarii Franciscani, „Cruciada Euharistică” şi Asociaţia Medicilor Catolici.
Întâlnirea a debutat cu rugăciunea Sfintei Tereza de Avila şi cu salutul Pr. Paul Popa, responsabilul Biroului Pastoral Eparhial. A urmat prezentarea participanţilor şi a Asociaţiilor pe care le reprezentau, subliniindu-se diferitele activităţi desfăşurate în ultimul an precum şi numărul de parohii în care activează.
Pr. Coriolan C. Mureşan, responsabilul Departamentului pentru adulţi al Biroului Pastoral Eparhial, a prezentat care sunt activităţile propuse pentru Anul credinţei, activităţi la care sunt invitate să participe şi să se implice Asociaţiile laicale de adulţi. S-a subliniat importanţa apostolatului laic şi a voluntariatului, a colaborării strânse între grupurile laicale şi Asistenţii spirituali, a colaborării constante dintre Departamentul pentru adulţi al Biroului Pastoral Eparhial şi Asociaţiile laicale de adulţi precum şi Asociaţiile între ele. S-au propus întâlniri periodice ale Departamentului pentru adulţi al Biroului Pastoral Eparhial cu Asociaţiile laicale de adulţi, precum şi o Zi de Reculegere comună şi un curs de formare a formatorilor.
D-na prof. Florica Omilescu, de la Departamentul pentru Adulţi al Biroului Pastoral Eparhial, a pregătit cu ajutorul celor prezenţi o bază de date cu toate Asociaţiile laicale de adulţi şi cu toţi responsabilii şi Asistenţii spirituali ai fiecăreia, precum şi un calendar cu toate activităţile propuse de aceste Asociaţii.
Cei prezenţi au fost încurajaţi să participe la Rozarul de 24 de ore de la biserica „Sfântul Gheorghe” din Oradea (20-21 octombrie), la „Şcoala de evanghelizare” organizată lunar în acest an la Catedrala „Sfântul Nicolae” din Oradea, la Zilele Acţiunii Catolice (21 – 28 octombrie) care vor culmina cu Seara de veghe din 28 octombrie, seară în care comemorăm arestarea Episcopilor noştri în 1948, precum şi la Deschiderea solemnă a Anului credinţei în Eparhia de Oradea şi Sărbătoarea Asociaţiilor din 3 noiembrie.
Întâlnirea s-a încheiat cu o rugăciune către Sfânta Fecioară Maria, Regina Sfântului Rozar.
Biroul Pastoral

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: „Împreună pentru Marea Unire” » Titlu: 26501.jpg

Anul: 2018
Eveniment: „Împreună pentru Marea Unire”
Titlu: 26501.jpg