AcasăŞtiri201211 Octombrie: Evaluarea Campusului Ecumenic de la Loreto, 2012

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Evaluarea Campusului Ecumenic de la Loreto, 2012

Evaluarea Campusului Ecumenic de la Loreto, 2012

În perioada 4-6 octombrie a avut loc la Loreto (Italia), „Întâlnirea de evaluare a Campusului Ecumenic 2012”, la care au participat delegaţiile Bisericilor şi Comunităţilor ecleziale implicate în acest proiect: Biserica Catolică din Italia, Biserica Greco-Catolică din România (Eparhia de Oradea), Biserica Ortodoxă Română (Episcopia de Caransebeş), Biserica Luterană din Suedia şi Danemarca, Comuniunea Anglicană din Regatul Unit. Din partea Eparhiei Greco-Catolice de Oradea au fost prezenţi: Pr. Alexandru Fiţ şi responsabilul departamentului de tineret al Biroului Pastoral, domnul Horia Marchiş.
În ziua de 4 octombrie participanţii au avut bucuria de a se întâlni cu Sfântul Părinte Papa Benedict al XVI-lea, cu ocazia aniversării a 50 de ani de la Pelerinajul Fericitului Papa Ioan al XXIII-lea, care, în 1962, a încredinţat lucrările Conciliului Ecumenic Vatican II protecţiei materne a Sfintei Fecioare Maria. Sfântul Părinte a prezidat Sfânta Liturghie şi a încredinţat Anul Credinţei şi Sinodul Episcopilor cu tema „Noua evanghelizare pentru transmiterea credinţei creştine” Sfintei Fecioare Maria de Loreto. Sfântul Părinte s-a adresat celor prezenţi:
„Iubiţi fraţi şi surori, în acest pelerinaj care-l reparcurge pe cel al Fericitului Ioan al XXIII-lea - şi care are loc, în mod providenţial, în ziua în care este comemorat sfântul Francisc de Assisi, adevărată "Evanghelie vie" - aş vrea să încredinţez Preasfintei Născătoare de Dumnezeu toate dificultăţile pe care le trăieşte lumea noastră în căutarea de seninătate şi de pace, problemele atâtor familii care privesc la viitor cu îngrijorare, dorinţele tinerilor care se deschid la viaţă, suferinţele celui care aşteaptă gesturi şi alegeri de solidaritate şi de iubire. Aş vrea să încredinţez Născătoarei de Dumnezeu şi acest timp special de har pentru Biserică, timp care se deschide în faţa noastră. Tu, Mamă a lui "da", care l-ai ascultat pe Isus, vorbeşte-ne despre El, povesteşte-ne drumul tău pentru a-l urma pe calea credinţei, ajută-ne să-l vestim pentru ca fiecare om să-l poată primi şi deveni locuinţă a lui Dumnezeu. Amin!”
În data de 5 octombrie a avut loc întâlnirea delegaţiilor pentru evaluarea Campusului ecumenic organizat de Centrul „ Ioan Paul al II-lea” în august la Loreto. Campusul ecumenic din 2013 va fi precedat de două reuniuni pregătitoare, prima fiind la Oradea, în 21-24 februarie 2013, iar a doua la Loreto, în perioada 29-31 mai 2013.
Biroul Pastoral

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Monumentala lucrare 'Te Deum', de Bruckner, interpretată la Oradea în Festivalul European Music Open » Titlu: 26350.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Monumentala lucrare 'Te Deum', de Bruckner, interpretată la Oradea în Festivalul European Music Open
Titlu: 26350.jpg