AcasăŞtiri201224 Septembrie: Sfânta Liturghie la Catedrala "Sfântul Nicolae" cu sfinţire de preot

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Sfânta Liturghie la Catedrala "Sfântul Nicolae" cu sfinţire de preot

Sfânta Liturghie la Catedrala "Sfântul Nicolae" cu sfinţire de preot

Duminică, 23 septembrie 2012, a 8-a duminică după Rusalii, în Catedrala „Sfântul Nicolae” din Oradea, prin punerea mâinilor P.S. Virgil Bercea, a fost hirotonit preot diaconul Vasile Şoptea.
Originar din localitatea Feldru, jud. Bistriţa Năsăud, părintele Vasile a absolvit Seminarul Sfinţii Trei Ierarhi „Vasile, Grigore şi Ioan” din Oradea în anul 2006. Ulterior a urmat studiile teologice la Bologna unde a făcut un masterat în Teologia evanghelizării. În acelaşi timp, a făcut şi o experienţă la Asociaţia Caritas din Rimini unde s-a ocupat de Asociaţia Migrantes, al cărui responsabil a fost pentru mai mulţi ani.
Liturghia arhierească în cadrul căreia a fost hirotonit pr. Vasile a fost solemnă nu numai datorită soborului de preoţi concelebranţi sau a prezenţei mari de oameni, dar şi a Corului Catedralei, aflat sub bagheta maestrului Radu Mureşan, care a dat răspunsurile la Sfânta Liturghie. Printre preoţii concelebranţi s-a aflat şi pr. Olimpiu Todorean, preşedinte al Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea care, împreună cu pr. Renzo Gradara, director al Asociaţiilor Caritas şi Migrantes din Rimini, l-au prezentat în faţa arhiereului pe diaconul Vasile în vederea ridicării la sfânta preoţie.
La eveniment au fost prezenţi, pe lângă oaspeţii din locul natal al părintelui nou hirotonit, un grup de italieni, prieteni şi colaboratori care au dorit să-i fie alături în acest moment important.
Aflaţi în contextul evangheliei pescuirii minunate, arhiereul a rostit un cuvânt de învăţătură axat pe chemarea fiecăruia dintre noi, adresându-se în mod special părintelui Vasile, pe care Domnul l-a chemat şi l-a făcut pescar de oameni. L-a încurajat ca la cuvântul Domnului să arunce mrejele şi să aibă întotdeauna încredere El. Astfel nu vor înceta binecuvântările îmbelşugate din partea lui Dumnezeu.
Părintele Vasile este căsătorit şi actualmente lucrează în cadrul Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea.
Pr. Anton Cioba

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: La Carei a fost dezvelit monumentul realizat în memoria Refugiaţilor români din 1940 » Titlu: 26266.jpg

Anul: 2018
Eveniment: La Carei a fost dezvelit monumentul realizat în memoria Refugiaţilor români din 1940
Titlu: 26266.jpg