AcasăŞtiri201217 Septembrie: Sfinţirea noii capele greco-catolice din Bobota

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Sfinţirea noii capele greco-catolice din Bobota

Sfinţirea noii capele greco-catolice din Bobota

Ziua de 16 septembrie 2012 a reprezentat o zi de sărbătoare pentru comunitatea greco-catolică din satul sălăjean Bobota, datorită sfinţirii noii capele din localitate. La evenimentul pregătit într-un interval de timp foarte scurt şi-au adus aportul mai mulţi credincioşi greco-catolici din diverse parohii.
Sărbătoarea a început la orele 09:00 ale dimineţii cu o procesiune de la vechea locaţie către noua capelă. De pe vechiul altar au fost aduse Sfânta Taină a Euharistiei, Evanghelia şi Antimisul – purtate de trei preoţi – urmate de adunarea credincioşilor prezentă la eveniment. Intrându-se într-o nouă casă, nu a lipsit slujba de sfinţire a noului locaş de cult – o clădire recondiţionată pentru comunitatea din Bobota.
Slujba de sfinţire a fost urmată de Sfânta Liturghie condusă de părintele protopop Nicolae Bodea şi animată de corul tinerilor din parohiile „Sfânta Familie” – Zalău, şi „Sfânta Treime” – Şimleu Silvaniei, coordonaţi de surorile din Congregaţia „Institutul Preasfintei Inimi a lui Isus” din Zalău.
La Sfânta Liturghie au mai participat pr. Alexandru Fiţ - Bocşa, pr. Marius Crişan - Supuru de Jos, pr. Cristian Laslo - parohul comunităţii din Bobota.
În cuvântul de mulţumire de la sfârşitul slujbelor, părintele paroh a amintit în mare persoanele care au contribuit la renovarea noii locaţii, oameni cu viziune şi devotament faţă de Dumnezeu şi aproapele. S-au adus mulţumiri membrilor comunităţii din Bobota care, în pofida vremii şi a altor piedici, s-au străduit să facă noua locaţie cât mai primitoare şi înălţătoare pentru a-şi aduce jertfele de rugăciune înaintea lui Dumnezeu.
De asemenea, a fost anunţat şi hramul pe care noua locaţie îl va purta – „Aducerea la Templu a Maicii Domnului” – sărbătoare celebrată anual în data de 21 noiembrie. „Aceasta pentru a sublinia o dorinţă a acestei comunităţi – aceea de a sluji la altarul strămoşilor noştri. Deocamdată nu putem celebra nici măcar slujbe alternative! Dar această capelă ne va aduce aminte de marii noştri înaintaşi: pr. Valentin Coposu, pr. Trufaş, pr. Filip, ce au pătimit pentru credinţa lor. Prezenţa noastră în această capelă nu ne va denigra în faţa nimănui, ci ne va ridica în ochii lui Dumnezeu pentru că putem să ne rugăm oriunde în Spirit şi adevăr. Putem să-I aducem mărire oriunde! Şi vom face aceasta până la sfârşitul veacurilor, deoarece după noi vor veni cu siguranţă alţii, iar aceşti tineri minunaţi sunt dovada că stindardul Bisericii noastre se înalţă pe culmi din ce în ce mai înalte (…)” a afirmat părintele Cristian Laslo.
Sărbătoarea din Bobota s-a încheiat cu o masă la Căminul Cultural din localitate, pus la dispoziţie de către autorităţile locale.
Biroul de presă

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Instalarea noului protopop de Holod » Titlu: 26253.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Instalarea noului protopop de Holod
Titlu: 26253.jpg