AcasăŞtiri201213 August: Impresii despre Întâlnirea Naţională a Tineretului Catolic de la Iaşi - 2012

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Impresii despre Întâlnirea Naţională a Tineretului Catolic de la Iaşi - 2012

Impresii despre Întâlnirea Naţională a Tineretului Catolic de la Iaşi - 2012

Înainte de a da curs acestei provocări a întâlnirii naţionale a tinerilor catolici, am avut o singură dorinţă: aceea de a creste ca tânăr în Biserică.
Aşa se şi întâmplă de fapt! Sunt convinsă că INTC 2012 este un punct de plecare pentru debutanţi şi în acelaşi timp un punct de reper pentru toţi participanţii! Entuziasmul întâlnirii, bucuria născută odată cu aceste zile de sărbătoare va domina în memoria mea multă vreme şi îmi va da elanul pentru următoarele întâlniri!
INTC 2012, al cărei moto este „Bucuraţi-vă mereu în Domnul!” mă atenţionează că, deşi întâlnirea de la Iaşi s-a terminat, bucuria, buna dispoziţie, forţa vie tinerească TREBUIE să continue . Mi se specifică „MEREU”, asta înseamnă că odată cu venirea mea acasă trebuie să aduc şi să perpetuez acel spirit de bucurie în locul în care mă aflu, în locul în care muncesc sau studiez…pentru că misiunea continuă! Ei bine, această întâlnire m-a ajutat să conştientizez faptul că în ceea ce eu cred şi în ceea ce eu vreau să investesc timp, nu sunt singură. Mai sunt o mulţime de tineri care, cu zâmbetul pe buze, spun: DA, CRED ÎN DUMNEZEU! Asta îmi dă curaj şi mă determină să-mi întăresc credinţa.
A contat extrem de mult grupul cu care am pornit în acest pelerinaj la Iaşi. Dumnezeu mi-a făcut un mare cadou prin faptul că grupul Eparhiei de Oradea a fost unul unit, deschis, dornic de a transmite ceva bun. Formarea grupului la Oradea înainte de plecare, momentul artistic de la Iaşi, Liturghia animată de grupul nostru mi-au lăsat o amintire extrem de plăcută şi un dor imens. E fascinant să te simţi bine cu aceeaşi oameni la masă, la somn, la liturghie, la cântat, în călătorie… iar acum la telefon, pe internet…
Mulţumesc Domnului şi Fecioarei Maria că a permis ca aceşti tineri să guste din bucuria de a sta împreună… împreună ei şi împreună cu Dumnezeu! Catehezele, vizitele oraşului, expoziţiile pregătite au reuşit cu siguranţă să îi ridice pe tineri atât în plan spiritual, cât şi cultural!
A meritat drumul destul de lung, a meritat şi căldura… pentru că mi-am făcut noi prieteni, am reînvăţat că se poate trăi credinţa zâmbind, dansând, rugându-mă! Am acea satisfacţie interioară care nu se poate reproduce în cuvinte.
Mulţumesc tuturor celor care au făcut posibilă această întâlnire!
Mulţumesc Domnului şi Mamei noastre Maria!
Ana-Maria Oros

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Udine, cu ocazia Centenarului Marii Uniri 1918-2018 » Titlu: 26260.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Udine, cu ocazia Centenarului Marii Uniri 1918-2018
Titlu: 26260.jpg