AcasăŞtiri20127 August: Tabăra copiilor Grupului „Dominic Savio” de la Mănăstirea Franciscană „Adormirea Maicii Domnului”

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Tabăra copiilor Grupului „Dominic Savio” de la Mănăstirea Franciscană „Adormirea Maicii Domnului”

Tabăra copiilor Grupului „Dominic Savio” de la Mănăstirea Franciscană „Adormirea Maicii Domnului”

Zorii zilei de 23 iulie... dimineaţă de vis... cu rucsacii pregătiţi şi buna dispoziţie la îndemână, noi, copiii din Grupul „Dominic Savio” al Mănăstirii Franciscane „Maica Domnului” din Oradea, alături de părinţii noştri spirituali, părintele Augustin Budău şi sora Feliciana Unguru, dar şi însoţiţi de câţiva animatori care şi-au construit cu grijă drum către inimile noastre şi s-au cuibărit acolo, am pornit spre un tărâm ce promitea multe zâmbete şi râsete, multă distracţie şi joc, dar şi rugăciune... un tărâm plin de legende şi poveşti... spre legendarul Maramureş.
Pe sub ferestre de lumină deschise în bolta cerului albastru, cu respiraţii tăiate de frumuseţea peisajelor pe care le lăsam în urmă, străbăteam drumul, nerăbdători fiind să ajungem în locul taberei noastre – la „Strâmtura”... loc unde, parcă toate colinele şi pădurile s-au adunat împreună cu credinţa... un loc unde timp de o săptămână, am simţit liniştea şi mângâierea naturii primitoare.
Un zgomot de motor ce s-a oprit avea să ne anunţe că, în sfârşit, am ajuns... câtă frumuseţe şi linişte!... şi nişte gazde ce ne-au primit cu multă căldură la „Oratoriul din Strâmtura”, ajutându-ne să construim grămada mare de amintiri la care cu toţii am visat...
Cu fiecare zi ce se scurgea, bucuria de a fi împreună se simţea tot mai mult… fie că ne rugam, fie că ne jucam, fie că participam la o competiţie sportivă sau mergeam în drumeţie… Grădina Botanică din Jibou – acest mic paradis sau comoara verde din Sălaj… Ieud – satul copilăriei lui Hruşcă, unde am avut parte de o înălţătoare Liturghie celebrată de Părintele Augustin… sau Cimitirul Vesel din Săpânţa, acest cimitir unic şi faimos pentru crucile sale viu colorate, pentru imaginile şi versurile de multe ori umoristice afişate pe cruci, sunt doar câteva locuri de neuitat pe care le-am vizitat.
Am cunoscut însă şi poveşti de viaţă impresionante, vizitând „Memorialul Durerii” de la Sighetul Marmaţiei. Păşind acolo, am simţit mai întâi o senzaţie de uimire... apoi, durere... iubire şi respect faţă de toate acele personalităţi politice care şi-au găsit sfârşitul între acei pereţi... pereţi care, parcă ne povesteau şi ei, despre chinurile la care atunci, au fost martori.
Sunt locuri de care ne vom aminti mereu… locuri unde cu siguranţă ne-a rămas o fărâmă din suflet şi unde ne vom întoarce întotdeauna cu drag! Împreună am adunat o cutie de amintiri şi de clipe frumoase trăite împreună!... şi cum am putea uita de sceneta noastră – „Păcală”, unde fiecare participant a imitat eroul preferat, convingând juriul de calităţile sale artistice… de focul de tabără care s-a înălţat din ce în ce mai mult deasupra capetelor noastre, atingând norii… sau de mâncarea excepţională făcută de tanti Veta…
Toate acestea au făcut ca tabăra noastră să fie o „tabără de vis”, pentru care acum, am vrea să le mulţumim Părintelui Augustin Budău, Sorei Feliciana Unguru şi, nu în ultimul rând, animatorilor, acestor adulţi cu suflet mare, acestor adulţi cu suflet de copil…! Vă mulţumim şi vă iubim!
Carla Marin

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Obiectele lui Iuliu Maniu, expuse la Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei » Titlu: 26509.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Obiectele lui Iuliu Maniu, expuse la Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei
Titlu: 26509.jpg