AcasăŞtiri201217 Iulie: Tabăra de vară cu copiii de 10-14 ani din grupul „Fondacio – Creştini pentru lume”

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Tabăra de vară cu copiii de 10-14 ani din grupul „Fondacio – Creştini pentru lume”

Tabăra de vară cu copiii de 10-14 ani din grupul „Fondacio – Creştini pentru lume”

În perioada 03.07.2012 – 09.07.2012, copiii cu vârsta cuprinsă între 10 şi 14 ani din cadrul grupului Fondacio – Creştini pentru lume, împreună cu formatorii săi, s-au bucurat de zilele însorite petrecute la poalele estice ale Dealurilor Târnavelor, în Casa „Sfântul Iosif” din Odorheiu Secuiesc a Congregaţiei Inimii Neprihănite. Scopul acestei locaţii a fost, desigur, uitarea preocupărilor lumeşti, a celor cotidiene, şi încercarea de a sensibiliza prin conştientizare adevăratele valori ce trebuie preţuite. Acest lucru s-a putut face datorită acestui cadru atât de minunat, în care cei 140 de copii ce trăiesc în această casă împreună cu surorile responsabile se bucură de o viaţă simplă, o viaţă de credinţă, respect, ascultare, rugăciune, o viaţă de comuniune, împreună cu toţi cei care trăiesc acolo şi problemele, identităţile şi personalităţile lor, precum şi comuniunea cu toţi cei ce păşesc în această casă.
Viaţa este binecuvântare, este dragostea lui Dumnezeu pentru fiecare dintre noi, iar pentru a reuşi să putem aprecia iubirea Sa, încă de la cele mai fragede vârste, trebuie să contribuim la educarea şi formarea copiilor acestor generaţii. Acest lucru s-a propus în această tabără prin diferitele teme abordate împreună cu copiii legate de ascultare, smerenie, umilinţă, lepădarea de sine, rugăciune, spovedanie, prietenie, curaj, simplitate şi sinceritate. Felul în care se percep şi se învaţă acestea încă de la această vârstă poate fi maniera şi stilul de viaţă, ritmul în care aceşti copii vor „dansa” în această lume a consumismului, printre aceste generaţii ale tehnologiei, dar şi mediocre în acelaşi timp.
Din programul unei zile de tabără au făcut parte: începerea zilei cu Sfânta Liturghie, micul dejun, prânzul şi cina luate împreună cu copiii şi comunitatea prezentă în casă, dimineţile rezervate momentelor de învăţătură prin abordarea temelor propuse, după-mesele pline de joc şi voie bună cu toţi copiii prezenţi în Casa „Sfântul Iosif” dornici de joc şi prietenie, iar serile acordate pe ritm de chitară dar şi joc, rugăciune şi cu siguranţă – concluzia zilei. Desigur că nu au lipsit altele momente de cunoaştere ale acestei realităţi care este Casa „Sfântul Iosif”, un loc de rugăciune şi minune perpetuă, un loc de prezenţă divină ce se face simţită – „... aici e o casă a miracolelor, în care copiii sunt cu adevărat fericiţi”, spune sora Emilia, căreia toţi copiii îi zic „mama”.
Fiind în apropierea unor puncte turistice importante ale ţării noastre am putut profita de acest lucru pentru a le vizita: cetatea de la Sighişoara, Mina de sare de la Praid, Staţiunea Sovata, precum şi minunatele împrejurimi ale naturii.
Mulţumim tuturor responsabililor care au făcut posibilă această tabără, precum şi binefăcătorilor noştri, şi în mod special copiilor şi surorilor congregaţiei, celor ce ne-au făcut de mâncare, celor ce ne-au învăţat ce frumos este să fim noi înşine servitori pentru cei din jurul nostru. Cu speranţa că zi de zi ne vom recunoaşte nevoile în/pentru a-i urma lui Isus, Isus care se jertfeşte clipă de clipă pentru noi, dar şi recunoaşterea scopului nostru ca şi creştini în şi pentru lume, noi, membrii Asociaţiei Fondacio – Creştini pentru lume vă invităm continuu la uniune şi fidelitate în rugăciune, speranţă, credinţă şi iubire!
Daniela Ardelean şi Vlad Hiriş

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Conferinţă dedicată „Centenarului Marii Uniri” la Marghita » Titlu: 25867.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Conferinţă dedicată „Centenarului Marii Uniri” la Marghita
Titlu: 25867.jpg