AcasăŞtiri20129 Iulie: Prima Împărtăşanie Solemnă la Ghenci

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Prima Împărtăşanie Solemnă la Ghenci

Prima Împărtăşanie Solemnă la Ghenci

Duminică, 17 iunie 2012, în Dumineca Chemării primilor Apostoli de către Mântuitorul, în cadrul Sfintei Liturghii celebrate de părintele paroh Lucian Constantin Cociorva, şapte copii din Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Ghenci l-au primit pentru prima oară în mod solemn pe Isus Cristos în sufletele lor.
Copii au sosit în faţa bisericii cu o jumătate de oră înainte de începerea Sfintei Liturghii, fiind aduşi o caleaşcă frumos împodobită în cinstea lor.
Sfânta Liturghie a început la ora 11 cu procesiunea pornită de la casa parohială până în faţa bisericii, pr. Lucian fiind cel care i-a condus pe copii la sfântul altar. Sărbătoarea a fost întregită prin prezenţa la Sfânta Liturghie a corului Parohiei „Sfântul Apostol Andrei” din Carei, avându-l ca dirijor pe domnul Constantin Cociorva.
Bucuria celor şapte copii a fost întregită de faptul că părinţii lor au fost cei care i-au dus de mână la momentul Primei Împărtăşanii şi, la rândul lor, şi ei au primit acest Sacrament deoarece, cu o zi înainte, au primit toţi Sacramentul Spovezii. Primirea acestor două Sacramente a fost precedată de un timp de pregătire spirituală şi catehetică, prin cursuri desfăşurate în cadrul parohiei sub îndrumarea părintelui paroh. În cadrul întâlnirilor pregătitoare, copiii au încercat să îl înţeleagă mai bine pe Isus prezent în Sfânta Împărtăşanie. În predica sa, pr. Lucian le-a amintit copiilor şi familiilor lor că această sărbătoare este un nou început şi o aprofundare a prieteniei lor cu Isus, pe care trebuie să îl primească şi să îl viziteze cât mai des în călătoria lor spirituală către împărăţia Tatălui ceresc, şi asemenea pescarilor care au auzit chemarea Domnului, şi au pornit după dânsul, şi cei şapte copii au auzit chemarea Domnului din Sfânta Euharistie, răspunzând acestei chemării şi pornind pe calea Domnului.
După împărtăşirea cu Trupul şi Sângele lui Cristos, cei şapte copii au prezentat un scurt program cu poezii şi cântece, sub forma unei rugăciuni care a venit să încoroneze frumuseţea momentului. La sfârşitul Liturghiei, părintele a ţinut să mulţumească bunului Dumnezeu pentru că a învrednicit comunitatea cu această sărbătoare, mulţumind şi felicitând copiii, dar şi pe părinţii acestora care le-au îndrumat paşii spre biserică, le-a dăruit diplome, iconiţe, un rozar şi cărţi de rugăciune care să le aducă aminte peste ani de acest moment fericit de la Prima Sfântă Împărtăşanie solemnă. Totodată, părintele i-a mai îndemnat ca şi în viitor, duminica, şi nu numai, să fie prezenţi la Sfânta Liturghie, Sfânta Spovadă şi la primirea în continuare a Sfintei Împărtăşanii. După Sfânta Liturghie copiii şi invitaţii s-au întreţinut într-o atmosferă de sărbătoare în curtea bisericii.
Pr. Lucian Constantin Cociorva

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Seară de rugăciune în Parohia Bocşa » Titlu: 26332.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Seară de rugăciune în Parohia Bocşa
Titlu: 26332.jpg