AcasăŞtiri20123 Iulie: Un colţ de rai pentru îngeraşi

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Un colţ de rai pentru îngeraşi

Un colţ de rai pentru îngeraşi

Vacanţa de vară este mult aşteptată de copii: o perioadă fără griji, un timp al jocului şi relaxării. Aceste zile, ridică însă unele probleme părinţilor. Unde şi cum îşi vor petrece copiii lor timpul liber?
Parohia Greco-Catolică Valea lui Mihai s-a asociat cu ong-ul „Ave Miriam” pentru a veni în întâmpinarea părinţilor: „Lăsaţi copiii să vină la noi!”. Începând cu data de 25 iunie până în data de 31 august, „Ave Miriam” derulează proiectul: „Un colţ de rai pentru îngeraşi”.
Acest proiect îşi are începutul în experienţa pastorală al centrelor numite oratoriu. Pe parcursul anilor am constatat în sufletele celor din afara „registrului” parohial o tensiune între dorinţa unora de a participa la aceste programe şi „teama” izvorâtă din ulterioara critică a confraţilor lor. În acest context, s-a născut avântul ocupaţional al tinerei asociaţii, înfiinţate în august 2008 (www.facebook.com/ave.miriam). Începând din anul 2009 s-au demarat activităţi săptămânale, cu o deschidere largă. Accentul s-a pus pe bucuria de „a fi împreună”, ... tot rodul unei virtuţi creştine. În 2011, am constatat că suntem depăşiţi de situaţie, din punct de vedere material şi structural. Participau la program circa 15-20 de copii, cărora trebuia să le oferim spaţiu adecvat, materiale didactice şi consumabile, un minim de standard sanitar. Aşa s-a născut ideea înfiinţării unui centru creştin de activităţi recreative şi spirituale. Proiectul numit „Un colţ de rai pentru îngeraşi” a prins formele birocratice şi a fost înaintat diverselor instituţii caritative şi laice, posibili sponsori. Ne bucurăm, că în contextul crizei economice, am obţinut un minim financiar necesar demarării proiectului – 12000 lei – de la binefăctorii Ara Shoes România şi Consiliul Judeţean. Din acest fond (şi voluntariat), am amenajat un grup sanitar dublu, o sală de activităţi, o terasă pentru activităţile în aer liber şi am amenajat un colţ de joacă în curte.
În prezent, creştem împreună cu destinatarii proiectului. Zilnic suntem înconjuraţi de murmurul vesel al celor 25-30 de copii. Sunt înscrişi 30 de copii de 5-10 ani, din care 7 sunt greco-catolici. Aceştia sunt supravegheaţi constant de un adult, momentan de paroh, personal, şi din data de 9 până în data de 23 iulie de către educatoarea Carmen Rebeleş, urmată de Carmen Zima. Timpul petrecut împreună este deosebit prin veselie şi libertate. Programul începe cu sosirea copiiilor la ora 9, servirea micului dejun împreună, urmează un moment de socializare, apoi mult joc şi voie bună. Într-un moment de repaus, asimilăm şi cunoştinţe biblice prin intermediul proiectării unei reprezentări a Bibliei prin figurine din lego. Aşa se petrece timpul în căldura care, acum, este imensă atât spiritual cât şi în grade Celsius (se dorea şi izolarea exterioară, climatizarea optimă).
Proiectul, în forma sa originară, era mult mai complex. Ne bucurăm totuşi că am reuşit să asigurăm această bază a infrastructurii. Prin contribuţii benevole, părinţii participă la costurile regiei, consumabilelor, gustărilor (suc şi dulciuri) şi ale jucăriilor.
Pr. Zorel Zima

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Seminariştii orădeni prezenţi la Hramul Mănăstirii Presfintei Inimi a lui Isus din Zalău » Titlu: 26251.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Seminariştii orădeni prezenţi la Hramul Mănăstirii Presfintei Inimi a lui Isus din Zalău
Titlu: 26251.jpg