AcasăŞtiri20123 Iulie: Întâlnirea Copiilor şi Tinerilor din Protopopiatul Şimleu Silvaniei

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Întâlnirea Copiilor şi Tinerilor din Protopopiatul Şimleu Silvaniei

Întâlnirea Copiilor şi Tinerilor din Protopopiatul Şimleu Silvaniei

Sâmbătă, 30 iunie a.c., la Valcău de Jos, Judeţul Sălaj, a avut loc Întâlnirea Copiilor şi Tinerilor din Protopopiatul Şimleu Silvaniei. Au fost prezenţi în jur de 130 de copii şi tineri din parohiile: Bădăcin, Bobota, Camăr, Cehei, Cosniciu de Jos, Cosniciu de Sus, Şumal, Drighiu, Halmăşd, Iaz, Marca, Plopiş, Porţ, Valcău de Jos, Valcău de Sus, Sâg şi Şimleu Silvaniei, însoţiţi de preoţi sau de animatori.
Din partea Biroului Pastoral Eparhial pentru Laici din Oradea au fost prezenţi Veridiana Ghiurcă şi Vlad Hiriş, iar din partea Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea, un grup constituit din cinci clovni.
Grupurile au sosit la biserica din Valcău de Jos în jurul orei 9:00. De la ora 10:00 s-a desfăşurat Sfânta Liturghie, răspunsurile fiind date de toţi cei prezenţi. Au concelebrat preoţii din protopopiatul nostru, iar cuvântul de învăţătură a fost rostit de către părintele protopop Nicolae Bodea. Acesta a conturat un mesaj pe înţelesul celor mai mici, pornind de la parabola fiului risipitor sau, mai bine zis, a tatălui îndurător. Pornind de aici, părintele le-a vorbit tinerilor despre calitatea de fii, atât ai părinţilor noştri trupeşti, cât şi ai lui Dumnezeu, îndemnându-i să se transpună în situaţia acelui tată şi a acelui fiu. De asemenea, prin intermediul unor istorioare, părintele le-a explicat celor mici atributele sfinţeniei, după modelul pe care i-l cerea Sfântul Ioan Bosco micuţului Dominic Savio, devenit şi el sfânt: bucuria, dăruirea şi ajutarea celorlalţi.
După Sfânta Liturghie, comunitatea greco-catolică din Valcău de Jos a oferit prânzul la Căminul Cultural din localitate, iar în continuare cei prezenţi s-au deplasat la şcoală, unde au avut loc, pentru circa două ore, activităţi recreative, jocuri şi întreceri conduse de cei doi animatori de la Biroul Pastoral. Spre sfârşitul activităţilor şi-au făcut simţită prezenţa grupul de clovni al Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea, în compania cărora cei mici s-au simţit excepţional.
În numele Protopopiatului Greco-Catolic Şimleu Silvaniei aducem cele mai calde mulţumiri pentru foarte buna reuşită a acestui eveniment tuturor preoţilor care s-au implicat în popularizarea sa în cadrul parohiilor, Biroului Pastoral şi Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea, în special credincioşilor din Valăcu de Jos în frunte cu părintele paroh George Chiş, administraţiei locale şi conducerii Şcolii Generale din Valcău de Jos, prin bunăvoinţa cărora am putut să ne desfăşurăm activităţile în cele mai bune condiţii.
Bunul Dumnezeu să ocrotească copilăria şi tinereţea, să ne ajute să ni le păstrăm în suflet pentru toată viaţa!
Pr. Ioan Şanta

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Conferinţă dedicată „Centenarului Marii Uniri” la Marghita » Titlu: 25876.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Conferinţă dedicată „Centenarului Marii Uniri” la Marghita
Titlu: 25876.jpg