AcasăŞtiri201220 Iunie: Relicva Sfântului Anton de Padova la Valea lui Mihai

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Relicva Sfântului Anton de Padova la Valea lui Mihai

Relicva Sfântului Anton de Padova la Valea lui Mihai

Vineri, 15 iunie, Parohia Greco-Catolică Valea lui Mihai şi-a sărbătorit hramul mic al bisericii, „Sfântul Anton de Padova”. Mutarea festivităţii de pe data de 13 iunie, data comemorării sfântului, a avut o motivaţie plină de bucurie: aşteptarea relicvei Sfântului Anton.
În urma solicitărilor parohiei de a primi o relicvă din moaştele Sfântului Anton de Padova, Ministrul provincial al Ordinului Franciscan a aprobat cererea, oferind o relicvă „ex cute”. Relicva a fost adusă de către părintele Cristian Sabău. Acest demers a fost motivat de devoţiunea locală, dar şi de dragostea şi încrederea împărtăşită de creştinii de diferite confesiuni faţă de Sfântul Anton.
Relicva a fost prezentată solemn în cadrul Sfintei Liturghii, celebrată de părintele vicar foraneu Radu Filip, alături de protopopul Ierului, Alexandru Duma şi preoţii: Alexandru Cervid, Silvestru Pogar, Vlad Voicu şi Zorel Zima, preotul paroh. În cuvintele de învăţătură, părintele Filip l-a prezentat pe Sfântul Anton ca fiind un sfânt actual, care prin viaţa şi scrierile sale, inspiră şi azi spre trăirea unei vieţi sfinte în mijlocul Bisericii. Sfântul, care avuse o dragoste deosebită faţă de copii, a fost invocat să mijlocească haruri părinţilor pentru a oferi copiilor lor o educaţie creştină vitală. A îndemnat părinţii să-i conducă spre Biserică, unde să se împărtăşească de dragostea şi învăţătura lui Dumnezeu, prin preotul paroh. În timpul cuminecării, copiii parohiei şi un grup de la grădiniţa locală au cântat acompaniaţi de pian „Sunt copil, Isuse”, inspiraţi fiind de predică.
În acest context spiritual şi sub privirea ocrotitoare a Sfântului Anton, preotul paroh a invitat părinţii prezenţi să-şi aducă copiii în vacanţă la oratoriu. În colaborare cu pedagogii, aici se va oferi zilnic un program spiritual şi de recreere. Acest centru educaţional şi de recreere pentru copii a fost amenajat de către Asociaţia „Ave Miriam”, cu sprijinul firmei Ara Shoes şi a Consiliului Judeţean. Chiar dacă centrul este total lipsit de mobilier adecvat, de suportul didactic şi tehnic, motivaţia este stringentă şi uşile trebuie să se deschidă acestor copii şi tineri, lipsiţi în vacanţă de o asistenţă spirituală şi activităţi de recreere potrivite lor.
După binecuvântarea copiilor şi sfinţirea crinilor, credincioşii prezenţi au venerat relicva aşezată într-o icoană miniaturală a Sfântului Anton. Relicva se va expune spre venerare publică în cadrul liturgic în fiecare marţi şi festiv, la sărbătoarea Sfântului Anton, pe 13 iunie.

Pr. Zorel Zima

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Vizită pastorală la Viena » Titlu: 26199.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Vizită pastorală la Viena
Titlu: 26199.jpg