AcasăŞtiri201219 Iunie: Întâlnire pregătitoare pentru stabilirea noului plan pastoral pentru anul bisericesc 2012-2013

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Întâlnire pregătitoare pentru stabilirea noului plan pastoral pentru anul bisericesc 2012-2013

Întâlnire pregătitoare pentru stabilirea noului plan pastoral pentru anul bisericesc 2012-2013

Sâmbătă, 16 iunie 2012, a avut loc Întâlnirea responsabililor cu pastoraţia din Eparhia noastră, în vederea stabilirii noului plan pastoral pentru anul bisericesc 2012-2013, an pe care Sfântul Părinte Benedict al XVI-lea l-a dedicat Credinţei. Acest an vrea să contribuie la o „reînnoită convertire la Domnul”, la redescoperirea credinţei, pentru a-i ajuta pe toţi creştinii să dea mărturie „în mod credibil şi cu bucurie” celor care sunt în căutarea lui Dumnezeu.
Întâlnirea, organizată de Biroul Pastoral Eparhial pentru Laici din Oradea, s-a desfăşurat în Aula Magna a Facultăţii de Teologie din Oradea.
La întâlnire au participat P.S. Virgil Bercea, pr. Vicar Florian Gui, responsabilii Biroului Pastoral, preoţii protopopi, preoţii responsabili cu pastoraţia, preşedinţii de la diverse asociaţii, instituţii, organizaţii şi grupuri ale Eparhiei noastre.
În cuvântul său de învăţătură, Preasfinţitul Virgil Bercea ne-a vorbit despre Educarea Comunităţii în Credinţă: comunităţile noastre au nevoie de entuziasm şi de implicare pentru a transmite o credinţă vie, cea a unei vieţi comunitare înrădăcinată în Evanghelie.
Preasfinţitul a propus patru opţiuni pastorale: A merge împreună: eficacitatea abordării pastorale ne cere ascultare şi primire, aceeaşi disponibilitate prin care Domnul s-a făcut însoţitorul celor doi discipoli în drumul de la Ierusalim la Emaus, acordând atenţie întrebărilor şi interpretând aşteptările lor: „Isus însuşi s-a apropiat şi mergea împreună cu ei” (Lc. 24,15). Cristos în centrul vieţii noastre şi a comunităţii: Isus Cristos este centrul şi inima fiecărui drum de credinţă. Trebuie să facem să crească acea sete de cunoaştere şi comuniune cu Domnul pe care primii discipoli o sintetizau printr-o simplă întrebare: „Învăţătorule, unde locuieşti?” (In. 1,38). Întâlnirea vitală cu persoana lui Isus Cristos ne permite să depăşim dublul pericol de a reduce credinţa la un nivel pur emotiv sau de a o transforma în rigide formule doctrinale. Comunitatea creştină unită: drumul credinţei nu se înfăptuieşte de unul singur. Locul istoric în care Isus se oferă spre întâlnirea personală este comunitatea eclezială. Aceasta, în primul rând, trebuie să exprime un climat de adevărată fraternitate, care se traduce în relaţii concrete de atenţie, primire, reconciliere şi slujire reciprocă – principiul fundamental al comuniunii: „prin aceasta vor recunoaşte toţi că sunteţi discipolii mei: dacă aveţi iubire unii faţă de alţii” (In. 13,35). În această caritate trăită se oferă o prezenţă transparentă şi vizibilă a lui Cristos şi este, prin urmare, primul mod fundamental prin care Biserica este mărturisitoare a mântuirii şi educatoare a credinţei. Entuziasmul misionar: Evanghelizarea „este harul şi vocaţia proprie Bisericii, identitatea sa cea mai profundă” (Evangelii nuntiandi, 14). Orice comunitate creştină trebuie să se simtă angajată în a găsi în sine entuziasmul de a vesti Evanghelia.
A urmat un moment în care s-au prezentat propunerile concrete pentru anul pastoral 2012-2013, după care a luat cuvântul fiecare responsabil cu pastoraţia pentru a exprima noi sugestii.
În acest nou an pastoral ne dorim să dăm dovadă de o trăire mai profundă a credinţei şi o mărturie vie a acesteia.
Sr. Letizia

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Monumentala lucrare 'Te Deum', de Bruckner, interpretată la Oradea în Festivalul European Music Open » Titlu: 26345.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Monumentala lucrare 'Te Deum', de Bruckner, interpretată la Oradea în Festivalul European Music Open
Titlu: 26345.jpg