AcasăŞtiri200915 August: Frumuseţea clipei de „a fi împreună”

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Frumuseţea clipei de „a fi împreună”

Frumuseţea clipei de „a fi împreună”

Poate şi formarea mea de preot, dar şi plăcerea de a comunica şi a trăi activ în societate pentru a nu regreta trecerea anilor şi nerodnicia vieţii, m-au împins la a cugeta asupra vieţii cetăţenilor oraşului Valea lui Mihai, îndeosebi a comunităţii române. M-am ferit de a rămâne la acest moment fără a trece la fapte. Vorbele, planurile măreţe făurite ca reacţii la anumite evenimente plăcute sau neplăcute din viaţa noastră, din păcate, se pierd multe din lipsa unei angajări concrete în folosul binelui comun. Fie ca preot, fie ca lider al ONG-ului „Ave Miriam”, consider că aceste instituţii trebuie să asculte vocea societăţii, să răspundă nevoilor ei şi să vină cu ceva concret şi util ei.
Programul recreativ, cultural şi spiritual „A FI ÎMPREUNĂ”, pe care l-am demarat începând cu 16 iulie, este o astfel de iniţiativă practică a Asociaţiei „Ave Miriam”. În fiecare joi, în timpul vacanţei, între orele 9-13, primim în incinta sediului nostru (fosta Capelă) copiii dornici de a se întâlni şi a petrece împreună într-un ambient amical, oferindu-le gratuit: supraveghere, joc, gustare, îndeletniciri artistice şi educaţie culturală şi spirituală.
Succesul programului demonstrează că aceşti copii se bucură de posibilitatea de „a fi împreună”. Am demarat programul cu 6 copii, iar acum petrecem împreună cu 20 de copii. Finanţarea necesară derulării acestor programe este asigurată din venitul magazinului cu articole second-hand şi obiecte şi cărţi religioase, care aparţine ONG-ului, al cărui patrimoniu, în caz de desfiinţare, va trece în posesia Parohiei Valea lui Mihai.
Zâmbetele copiilor, veselia, jocul comunitar, râsetele, atenţia şi dorinţa lor de a şti tot mai multe sunt cărămizi fundamentale în construirea unei societăţi mai bune, pornind de la copii. Toate aceste elemente favorizează formarea lor spirituală şi psihologică, pentru a deveni oameni deplin dezvoltaţi, echilibraţi, sociabili... buni şi bineplăcuţi lui Dumnezeu. Dorinţa şi arta, însuşită de acum, de a fi împreună în fraternitate, mereu sprijin reciproc semenilor noştri, este puterea care va învinge orice obstacol şi sursa adevăratei fericiri în viaţă.
Realizăm multe şi facem bine doar dacă ştim a fi împreună.
Pr. Zorel Zima

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Hramul Parohiei Beznea » Titlu: 27241.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Hramul Parohiei Beznea
Titlu: 27241.jpg