AcasăŞtiri20126 Iunie: Invitaţie: Festivalul de Muzică Sacră „Francisc Hubic”, ediţia a VII-a – 9 iun 2012

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Invitaţie: Festivalul de Muzică Sacră „Francisc Hubic”, ediţia a VII-a – 9 iun 2012

Ca de fiecare dată în ultimii ani, Catedrala „Sfântul Nicolae” din Oradea va fi gazda unui eveniment artistic de excepţie şi anume ediţia a VII-a a Festivalului de muzică sacră „Francisc Hubic”, organizat de către Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, Oradea, în parteneriat cu Asociaţia „Episcop Vasile Aftenie”, Facultatea de Muzică din cadrul Universităţii Oradea şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor.
La ediţia din acest an, care se va desfăşura în data de 9 iunie de la orele 19:00, vor participa coruri, solişti şi formaţii prestigioase: Corul de cameră „Fiat Lux”, Corul „Buna Vestire”, Corul „Schola Cantorum”, Asociaţia Corală „Ioan Buşiţa” a Parohiei Beiuş, Corul şi orchestra Facultăţii de Muzică Oradea, precum şi mezzosoprana Victoria Cormoş, (Conservatorul Gheorghe Dima, Cluj-Napoca)
Preasfinţitul Virgil va înmâna dirijorilor şi interpreţilor Diploma „Francisc Hubic” pentru contribuţia adusă la promovarea muzicii sacre.
În cadrul festivalului va fi interpretată „Liturghia în Do major pentru solo, cor si orchestră” compusă de preotul şi compozitorul Francisc Hubic. Această Sfântă Liturghie va fi retipărită cu această ocazie.
Cu ocazia Festivalului de muzică sacră „Francisc Hubic”, Centrul de Cercetare şi Creaţie Artistică al Facultăţii de Arte – Departamentul Muzică – organizează un simpozion cu tema „Creaţia religioasă a compozitorului Francisc Hubic”. În cadrul acestui simpozion se vor prezenta eseuri, studii şi analize muzicologice pe marginea vieţii şi creaţiei muzicale a preotului-compozitor realizate de specialişti din domeniul muzical şi nu numai. Activitatea va avea loc în data de 9 iunie 2012, orele 11, la Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Şincai” din Oradea.
Cei care doresc să-l preamărească pe Dumnezeu prin rugăciune şi muzică sunt aşteptaţi cu drag.
Pr. Florin Jula

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Casa Iuliu Maniu din Şimleu are o nouă faţă » Titlu: 26323.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Casa Iuliu Maniu din Şimleu are o nouă faţă
Titlu: 26323.jpg