AcasăŞtiri20125 Iunie: Curs de formare pentru animatori organizat de ASTRU Oradea

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Curs de formare pentru animatori organizat de ASTRU Oradea

Curs de formare pentru animatori organizat de ASTRU Oradea

În perioada 1-3 iunie 2012, Asociaţia Tineretului Român Unit (ASTRU) Oradea a organizat un curs de formare pentru animatori, având tema „PreGĂTEŞTE ingredientele! Împreună vom descoperi reţeta!” şi motto-ul „Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru cel din ceruri” (Mt. 5, 16).
Cursul s-a desfăşurat la sediul asociaţiei din strada Corneliu Coposu nr. 2A (subsolul Bisericii „Adormirea Maicii Domnului”). Participanţii au fost 10 tineri de peste 15 ani din grupurile parohiale Allegria şi Oratoriul „Maria Imaculata” din Oradea, care au avut oportunitatea de a participa gratuit la acest curs de formare.
Pentru aceste trei zile, sediul ASTRU s-a transformat într-o pizzerie în care noii animatori au „gătit” împreună „o pizza pentru sufletul tău”, ingredientele fiind învăţătura acumulată la temele prezentate, precum şi concluziile care le-au realizat în urma „Atelierelor de lucru” pentru fiecare temă în parte. Punctele atinse la acest curs au fost motivaţia de a fi animator, noţiuni legate de felul în care trebuie sau nu trebuie să fie un bun animator şi valorile pe care acesta le transmite mai departe copiilor, noţiuni legate de tipologia copiilor şi nu în ultimul rând noţiuni despre joc. Temele au fost „condimentate” cu jocuri de cunoaştere, de destindere, de ştafetă şi mai multe bans-uri.
Sâmbătă după-masă am gustat cu toţii din entuziasmul, spiritul de echipă şi bucuria marelui joc numit „Cursa spre Cina cea de Taină” pregătit de către asistentul nostru spiritual, părintele Iuliu Muntean, în care au fost frumos îmbinate noţiunile de cateheză cu jocuri de atenţie, strategie şi ştafetă. Părintele spiritual a fost alături de noi pe întreaga perioadă a cursului, asigurându-ne atât cele necesare sufletului prin celebrarea Sfintelor Liturghii de sâmbătă şi duminică de la ora 8 şi rugăciunile de la sfârşitul zilei, cât şi prin disponibilitatea de a ne oferi sprijin în tot ceea ce am avut nevoie pe partea de organizare.
Prânzul a fost pregătit de către surorile din Congregaţia „Misionarele Patimilor lui Isus”, cărora dorim să le mulţumim şi pe această cale pentru disponibilitatea şi căldura cu care ne-au primit la mănăstire şi pentru surprizele culinare pregătite pentru noi toţi.
Duminică după-masă, tinerilor li s-a oferit certificatul de participare şi o mică amintire a acestui curs, urmând ca, în următoarele două săptămâni, echipe mixte din cele două grupuri de tineri să pregătească o oră de jocuri pentru copiii de la Oratoriul „Maria Imaculata” şi copiii de la Grupul „Dominic Savio” din Oradea. Astfel, animatorii au prilejul de a pune în practică ceea ce au învăţat la curs.
Mulţumim tuturor pentru efortul şi timpul oferit desfăşurării acestui curs, participanţilor şi nu în ultimul rând lui Dumnezeu care ne însoţeşte mereu şi care dă valoare timpului şi activităţilor pe care le facem pentru El, pentru Biserica noastră şi pentru aproapele nostru. Fie ca faptele noastre, ale tuturor să răspândească lumina şi iubirea lui Cristos.
Anca Bot

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Corul de copii Radio în concert la Catedrala „Sfântul Nicolae” » Titlu: 26372.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Corul de copii Radio în concert la Catedrala „Sfântul Nicolae”
Titlu: 26372.jpg