AcasăŞtiri201228 Mai: Întâlnirea eparhială a copiilor la Centrul „Don Orione”

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Întâlnirea eparhială a copiilor la Centrul „Don Orione”

Întâlnirea eparhială a copiilor la Centrul „Don Orione”

Sâmbătă, 26 mai 2012, la Centrul Don Orione din Oradea a avut loc întâlnirea eparhială a copiilor, organizată de către Biroul Pastoral în colaborare cu diverse grupuri de animatori, întâlnirea având tema: „Bucuraţi-vă mereu în Domnul!” (Fil 4,4) .
Participanţii, în număr de 600, cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani, au fost din toate protopopiatele şi grupurile eparhiei de Oradea. Aceştia au venit însoţiţi de către responsabili, respectiv: preoţi, călugăriţe, învăţătoare şi părinţi. Pentru buna desfăşurare a întâlnirii, 100 de voluntari, seminarişti, tineri din diferite grupuri şi asociaţii s-au alăturat organizatorilor, respectiv Biroului Pastoral.
Întâlnirea a debutat cu o procesiune în care doi reprezentaţi ai fiecărui protopopiat, împreună cu episcopul şi preoţii au pornit înspre Biserică, unde copiii au oferit darurile lor Preasfinţitului Virgil, în prezenţa tuturor participanţilor. A urmat apoi Sfânta Liturghie, animată de grupurile Dominic Savio şi Oratoriul Maria Imaculata, dar şi de glasurile celorlalţi participanţi.
În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinţia Sa Virgil Bercea, a adresat un frumos cuvânt de învăţătură, apelând la exemplul sfinţilor, încurajând totodată copiii să persevereze în fapte bune, în spiritul bucuriei.
În ciuda vremii nefavorabile şi a timpului ploios, activităţile s-au desfăşurat în sala sportivă a Centrului gazdă, iar copiii şi-au păstrat entuziasmul şi voia bună, participând activ la programul cultural-recreativ.
După prânzul oferit de Biroul Pastoral, copiii s-au bucurat de o mică surpriză, o îngheţată din partea A.G.R.U. Au urmat o serie de activităţi, dintre care amintim: cântece - imnul Don Orione, imnul întâlnirii Bucuraţi-vă mereu în Domnul, invitată Carla Marin şi dansurile care au însufleţit atmosfera.
În continuare, organizatorii au pregătit un concurs de karaoke, în care grupurile participante s-au întrecut, etalându-şi cu entuziasm talentele şi măiestria, interpretând diverse şlagăre din repertoriul românesc.
Bucuria şi implicarea copiilor a determinat juriul să acorde fiecarui grup participant câte o cupă, atribuind distincţii dintre cele mai diverse, pornind de la premiul pentru cel mai entuziast grup, până la grupul cel mai prietenos. Tot în acest cadru s-a mulţumit şi Larisei din cadrul „Grupului Dominic Savio”, care a realizat frumosul desen de pe tricourile oferite de Biroul Pastoral tuturor copiilor.
Tot în cadrul premierii, s-au acordat şi diplomele de participare pentru fiecare parohie prezentă.
În încheierea programului, reprezentanţii Biroului Pastoral au mulţumit gazdelor - membrii comunităţii „Don Orione”, organizatorilor, preoţilor, persoanelor consacrate, participanţilor şi tuturor colaboratorilor, lansând totodată şi invitaţia pentru anul următor. La final, toţi cei prezenţi au mulţumit Domnului prin rugăciune, pentru darurile primite şi pentru reuşita acestei întâlniri.
Veridiana Ghiurcă

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Întâlnirea familiilor din Protopopiatul Greco-Catolic Şimleu Şilvaniei » Titlu: 27313.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Întâlnirea familiilor din Protopopiatul Greco-Catolic Şimleu Şilvaniei
Titlu: 27313.jpg