AcasăŞtiri201224 Mai: „Zilele Salcâmului în Floare” la Valea lui Mihai

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

„Zilele Salcâmului în Floare” la Valea lui Mihai

„Zilele Salcâmului în Floare” la Valea lui Mihai

Oraşul Valea lui Mihai a sărbătorit, la sfârşitul de săptămână trecut, zilele oraşului, festivitate cunoscută sub numele de „Zilele Salcâmului în Floare”. Este o atmosferă deosebită datorată programului diversificat şi trăirii localnicilor.
Biserica noastră şi-a adus aportul obişnuit în crearea acestei bucurii urbane. Sâmbătă, 19 mai, la invitaţia muzeografului Carmen Zima, clovnii de la Caritas Eparhial Oradea au colorat feţele copiilor în nuanţele veseliei nevinovate şi le-au dăruit baloane multiforme animate de imaginaţia piticilor. În curtea muzeului orăşenesc, strigătele lor de bucurie s-au amestecat într-un vacarm aşteptat cu cel al vuvuzelei clovnilor. Părăsind, pentru moment, mesele cu îndeletniciri artizanale, copiii stăteau nerăbdători în rând pentru pictura facială, năzuind asemănarea cu personajele de basm.
Ne-am străduit să răspundem şi aşteptărilor spirituale ale adulţilor. În sala de expoziţie a Muzeului orăşenesc au fost expuse icoane pictate pe sticlă de către copii Şcolii generale din Şimian, îndrumaţi de profesoara Vancu Mirela. În seara zilei, adulţii păşeau spre biserica noastră pentru a primi un alt dar spiritual (cu sprijinul Primăriei), un concert de muzică religioasă susţinut de corul Bisericii Greco-Catolice „Sfântul Apostol Andrei” din Carei, sub conducerea dirijorului Constantin Cociorva. Cântecele lor au adus pace sufletelor celor de faţă, care nu au ezitat să fredoneze versurile mai cunoscute.
Duminică, 20 mai, s-a dedicat o rugăciune şi o expunere comemorativă cu ocazia comemorării (22 mai) morţii cardinalului Alexandru Todea. Această comemorare a coincis şi cu aniversarea sfinţirii bisericii noastre. În acest context s-a citat dintr-o scrisoare pastorală a regretatului cardinal: „Casa în care un preot al Bisericii Române Unite cu Roma celebrează Sfânta Liturghie şi se trudeşte să trăiască în Har este loc de pelerinaj”, pentru că „nu catedralele [...] au creat locuri de pelerinaj, ci locurile în care s-a suferit pentru credinţă au creat [...] catedralele” (15 august 1988). Amintindu-ne de începuturile noastre, i-am mulţumit lui Dumnezeu că ne-a ajutat „să mutăm catedrala” noastră între zidurile bisericii actuale, chiar dacă suferinţa noastră a fost mult mai puţin intensă faţă de cea ai preoţilor şi credincioşilor destinatari ai pastoralei. În rugăciunile noastre i-am cuprins pe toţi cei care încă trăiesc rugăciunea în umilinţa Crucii, sârguindu-se a-şi înălţa un lăcaş vrednic de rugăciune, dar, şi pe cei care, de exemplu confraţii apropiaţi din Văşad, care sunt huiduiţi la intrarea în biserică.
Pr. Zorel Zima

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Debutul Festivalului European Music Open » Titlu: 26318.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Debutul Festivalului European Music Open
Titlu: 26318.jpg