AcasăŞtiri201214 Mai: Pelerinaj naţional la mormintele martirilor din Cimitirul Săracilor din Sighetu-Marmaţiei

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Pelerinaj naţional la mormintele martirilor din Cimitirul Săracilor din Sighetu-Marmaţiei

Pelerinaj naţional la mormintele martirilor din Cimitirul Săracilor din Sighetu-Marmaţiei

Peste 4000 de credincioşi veniţi din toată ţara au participat sâmbătă, 12 mai a.c., la tradiţionalul Pelerinaj naţional la mormintele episcopilor martiri aflate în incinta Cimitirului Săracilor din Sighetu-Marmaţiei.
Ajuns la cea de-a IX-a ediţie, Pelerinajul a început vineri, 11 mai, la orele 18.00, cu o veghe de rugăciune desfăşurată în holul Muzeului Memorial (fosta închisoare) din Sighetu-Marmaţiei, la care au participat sute de tineri.
Pelerinii în frunte cu episcopii, preoţii şi persoanele consacrate s-au îndreptat în procesiune în dimineaţa zilei de sâmbătă, 12 mai a.c, spre Cimitirul Săracilor, loc aflat la marginea localităţii Sighetu-Marmaţiei, unde îşi găsesc odihna, în gropi anonime, cei morţi în temuta închisoare.
Pe altarul special amenajat cu această ocazie a fost celebrată Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie de către Preafericirea Sa Cardinal Lucian, alături de întreg episcopatul greco-catolic. În predica rostită cu această ocazie, Întâistătătorul Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, i-a îndemnat pe cei prezenţi la urmarea lui Cristos, cel care este Calea, Adevărul şi Viaţa după, cum au făcut-o şi înaintaşii lor în credinţă, a căror jertfă se înalţă zi de zi spre cer, întru miros de bună mireasmă spirituală.
La sfârşitul celebrării liturgice, Preasfinţitul Părinte Vasile ‒ eparhul locului ‒ a adus mulţumiri confraţilor episcopi, onoraţilor preoţi, persoanelor consacrate, autorităţilor locale şi centrale şi pelerinilor veniţi la mormintele episcopilor martiri. Un cuvânt special de mulţumire l-a adresat tuturor celor care au contribuit la buna desfăşurare a evenimentului.

Biroul de presă al Eparhiei de Maramureş
http://www.bru.ro

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Conferinţele Unirii 5 » Titlu: 25890.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Conferinţele Unirii 5
Titlu: 25890.jpg