AcasăŞtiri20127 Mai: Sfinţirea bisericii din Lucăceni, judeţul Satu-Mare

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Sfinţirea bisericii din Lucăceni, judeţul Satu-Mare

Sfinţirea bisericii din Lucăceni, judeţul Satu-Mare

Duminică, 6 mai, a avut loc sfinţirea noii biserici greco-catolice din satul Lucăceni, aparţinător Protopopiatului de Carei. La orele 10, Preasfinţia Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, a fost întâmpinat în faţa bisericii de preoţii concelebranţi şi de peste 500 de credincioşii, atât din Lucăceni, cât şi din comunele maramureşene Şişeşti, Surdeşti, Dăneşti, Negreia şi Cetăţele, veniţi în pelerinaj la Lucăceni, pe meleagurile careiene, în satul în care s-au strămutat consătenii lor în urmă cu 88 de ani. Invitatul de onoare al acestui eveniment a fost Ieromonahul Filip Crăciun, din ordinul Sfântului Vasile cel Mare, unul din puţinii mărturisitori rămaşi în viaţă din obştea monahală de la Mănăstirea Bixad, fiu al satului Lucăceni.
Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie a fost precedată de rânduiala sfinţirii bisericii, unde atât sfântul locaş cât şi Masa Altarului au fost consacrate prin ungerea cu sfântul Mir şi stropirea cu Apa sfinţită de către Preasfinţia Sa Virgil Bercea. În sfânta Masă, alături de Hrisovul bisericii, au fost depuse moaştele sfinţilor martiri din Milano: Sisiniu, Martiriu, Alexandru, Nazarie, Ghervasie, Protasie şi Chelsie, spre veşnica pomenire a lui Dumnezeu şi a ctitorilor acestui sfânt locaş, închinat Sfântului Mucenic Gheorghe.
Preasfinţia Sa Virgil Bercea a fost înconjurat la sfânta Masă de preoţii: Radu Filip - vicar foraneu al Sătmarului şi protopop al Careiului, Filip Crăciun OSBM, Gabriel Horţ şi Gheorghe Pricop - Şişeşti, Grigore Pop - Dăneşti, Augustin Butică - Cetăţele, Felician Buzgău - Pişcolt, Cristinel Bălan OFM Conv. - Carei, Florin Mădăras, parohul gazdă de la Lucăceni, împreună cu Ipodiaconii Eduard Fischer şi Istvan Deak, ajutaţi de un grup de seminarişti din Oradea. Cântările şi răspunsurile la Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie au fost date de corul bisericii greco-catolice „Sfântul Apostol Andrei” din Carei, dirijat de Dl. Constantin Cociorva. Autorităţile locale au fost reprezentate de primarul Comunei Berveni, D-na Kis Hajnalka.
La finalul oficiilor liturgice, toţi participanţii au fost invitaţi la o agapă fraternă care a avut loc în căminul cultural din localitate.
Biroul de presă

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Împreună salvăm Palatul Episcopal

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Sfinţirea troiţei din Parohia Cizer » Titlu: 27252.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Sfinţirea troiţei din Parohia Cizer
Titlu: 27252.jpg