AcasăŞtiri20127 Mai: Întâlnirea tinerilor din Protopopiatul Holod

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Întâlnirea tinerilor din Protopopiatul Holod

Întâlnirea tinerilor din Protopopiatul Holod

„Faceţi ce vă va spune”

Luna mai, lună dedicată Sfintei Fecioare, a început pentru un grup de aproape 50 de tineri ai Protopopiatului Greco-Catolic Holod din Judeţul Bihor sub semnul bucuriei, şi credem că şi sub Mantia ocrotitoare a Maicii Domnului. De 1 mai, când unii s-au întâlnit la „un grătar”, tinerii şi copiii din acest protopopiat, împreună cu preoţii din parohiile lor şi pr. Seica Gheorghe, protopop, sau întâlnit în micul sat Gruilung (35 de case locuite – 4 culte religioase) pentru a se lăsa umpluţi de harul divin, prin participarea la Sfânta Liturghie, apoi prin experienţa trăită alături de Sora Antonella Lazzaro, din Congregaţia „Surorile Minime ale Reginei Purgatoriului” din Beiuş, care le-a propus sub o formă foarte atractivă să mediteze la episodul de la Nunta din Cana Galileii, şi în special la îndemnul Sfintei Fecioare – „Faceţi ce vă va spune”.
Din impresiile culese de la participanţi, putem afla cum au trăit ei aceste momente:
Sidonia (Gruilung) – Azi la întâlnirea copiilor cel mai mult mi-au plăcut cântecele cu sora Antonella, jocul cu copiii şi că mi-am făcut prieteni noi.
Andrei (Gruilung) – A fost foarte frumos, mi-a plăcut pentru că au fost mulţi copii şi am cântat.
Cristina (Sâmbăta) – La Liturghie am simţit o înălţare sufletească şi că avem o biserică tânără.
Oana (Tinca) – A fost frumos pentru ca am întâlnit mulţi copii, am participat la o Liturghie foarte frumoasă şi antrenantă şi am făcut jocuri frumoase, pe viitor o sa mai particip.
Roxana (Hodişel) – Întâlnirea copiilor este un proiect bine gândit, deoarece aici copiii sunt implicaţi în activităţi în care îşi consolidează diferite deprinderi spre lauda divină.
Andreea – Viaţa ne uimeşte în fiecare zi cu lucrurile pe care ni le oferă. Mi-a plăcut pentru ca Liturghia a fost animată cu mult drag de copii, ne-am distrat, am mâncat sarmale :)) şi toata lumea a fost plină de voie bună.
Tereza – M-a impresionat implicarea copiilor în activităţile propuse, faptul că au fost deschişi la tot ce se petrecea în jur şi că la liturghie au încercat să dăruiască puţin din bucuria lor.
Maria – Mi-a plăcut că am fost uniţi, deschişi şi... mereu cu zâmbetul pe buze. Am putut să legăm noi prietenii, fiecare unică, să ne jucăm, să cântăm şi să stăm împreună. În acest fel am creat o întâlnire specială.
Cristian – Pentru mine această zi a fost o adevărată experienţă la care am putut participa, dar şi o plăcere. Cel mai mult mi-a plăcut faptul că cei câţiva copii din satul nostru au văzut şi ei ce înseamnă o astfel de întâlnire. Eu am m-ai fost la astfel de întâlniri, dar dacă nu s-ar fi ţinut aici în micul nostru sat, ei poate nu aveau ocazia aceasta. Eu am mai participat şi am să mă duc de cate ori se vor face astfel de întâlniri, dar dacă s-a organizat la Gruilung ei au avut mai mult curaj să participe, iar pentru adulţi a fost ceva impresionant, deoarece unii nu ştiau că se face pentru copii o astfel de activitate, atât materială însoţită de jocuri, cât şi spirituală, care la rândul ei e însoţită de rugăciuni şi învăţături creştine. Totuşi, şi pentru mine a fost o adevărată noutate.
Reuşita acestei întâlniri, care a fost organizată pentru prima dată în această parohie păstorită între anii 1930-1948 de călugării franciscani, primul fiind pr. Ion Gârleanu, impresiile participanţilor, implicarea enoriaşilor din Gruilung şi dorinţa lor de a se mai organiza asemenea întâlniri, ne dau speranţa într-o înflorire a Bisericii şi că aceşti tineri vor deveni mărturisitori activi ai învăţăturii Evangheliei lui Isus Hristos.
Liturghia comună, jocurile şi „oalele cu delicioasele sarmale” (pregătite de credincioasele din Gruilung şi Calea Mare) au fost momente prielnice pentru a urma îndemnul motto-ului întâlnirii „Faceti ce vă va spune”, iar Isus ştim că a zis: „Lăsaţi copiii să vină la Mine!”
Hristos a înviat!
Pr. Alexandru Ioan Chivari

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Casa Iuliu Maniu din Şimleu are o nouă faţă » Titlu: 26326.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Casa Iuliu Maniu din Şimleu are o nouă faţă
Titlu: 26326.jpg