AcasăŞtiri20094 August: Vizită pastorală a PS. Virgil Bercea în Grecia, insula Kefalonia, Parohia Catolica Sf. Ierarh Nicolae

Episcopia Greco-Catolică Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 4
410210 - Oradea
România

Telefon:

+40.259.436.492 +40.359.410.844 +40.359.410.845

Fax:

+40.259.430.509

Email:

Utilizatorii care au cont de email pe acest site, se pot autentifica folosind:

Ştiri

Vizită pastorală a PS. Virgil Bercea în Grecia, insula Kefalonia, Parohia Catolica Sf. Ierarh Nicolae

Vizită pastorală a PS. Virgil Bercea în Grecia, insula Kefalonia, Parohia Catolica Sf. Ierarh Nicolae

În ziua de Duminică, 2 August, 2009, comunitatea catolică de pe insula Kefalonia din Grecia, a avut bucuria de a avea in mijlocul ei, pe PS Virgil Bercea, arhipăstorul Eparhiei Române-Unite de Oradea, sosit pe insulă in vederea unei vizite pastorale, la invitaţia parohului comunităţii, Pr. Cristian Vereş.
Parohia catolică cu hramul Sf. Ierarh Nicolae de pe insula Kefalonia, aparţine din punct de vedere administrativ, Arhidiecezei Catolice de Corfu, pastorită de IPS. Ioannis Spiteris. Numără 150 de suflete, fiind o parohie multietnică formată din greci, italieni, albanezi, englezi, polonezi, latino-americani, filipinezi. Pe timpul verii vin numeroşi turişti care se alătură în Duminici si Sărbători celebrărilor liturgice. Prin prezenţa PS Virgil, membrii comunităţii au avut posibilitatea să-l întâlnească pe acel ierarh român, care în urmă cu 4 ani, a răspuns solicitărilor Excelenţei Sale Ioannis Spiteris, de a trimite un preot disponibil pentru a servi amintita parohie, în condiţiile în care lipsa vocaţiilor preoţeşti, este foarte accentuată şi în cadrul Bisericii Catolice din Grecia. În omilia sa, pornind de la pericopa evangheliei Duminicii a XVIII-a de peste an, din ritul roman, în care Domnul Hristos ne învaţă despre Pâinea lui Dumnezeu care se coboară din cer şi dă viaţă lumii, a amintit despre rolul indispensabil al Sfintei Euharistii, pentru cei care doresc sa facă în mod sincer urcuşul spiritual spre Cer către Dumnezeu Tatăl, arătând ca acest urcuş se poate realiza numai în deplină sintonie stabilită între păstorul unei comunităţi şi membrii ei. Enoriaşii au avut parte şi de invitaţia Preasfinţiei Sale, de a vizita Eparhia de Oradea.
Biserica parohială catolică al insulei Kefalonia, mai este cunoscută şi pentru faptul că în ea se află spre închinare, o veche icoană făcătoare de minuni, Fecioara Prevesană (Panaghia Prevesana), numită astfel fiindcă provine din oraşul Prevesa de pe partea continentală de est a Greciei, găsită în mare de catre soldaţii veneţieni în secolul al XV-lea. Icoana este în egală măsură venerată atât de catolici cât şi de ortodocşi.
Fie ca Maica Domnului şi al Bunului Sfat, să răsplătească bunăvoinţa Preasfinţiei Sale Virgil de a vizita aceasta mică dar viabilă comunitate unde este aşteptat şi cu alte ocazii.
Pr. Cristian Vereş

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Rugăciune pentru beatificarea episcopilor greco-catolici martiri

Caută ştire:

Anul: 2018 » Eveniment: Corul de copii Radio în concert la Catedrala „Sfântul Nicolae” » Titlu: 26357.jpg

Anul: 2018
Eveniment: Corul de copii Radio în concert la Catedrala „Sfântul Nicolae”
Titlu: 26357.jpg